пʼятниця, 07 вересня 2012 12:49

Закон про банк землі проголосували до виборів, бо влада не впевнена у своїй перемозі - Павловський

Закон про банк землі проголосували до виборів, бо влада не впевнена у своїй перемозі - Павловський
Андрій Павловський вважає, що олігархи не впевнені в перемозі на виборах влади. Саме цим він пояснює ажіотаж та поспіх навколо "земельного питання". Фото: svit24.net.

Незважаючи на те, що вранці парламент відхилив законопроект про створення земельного банку, олігархи поспішили проголосувати, бо не впевнені у перемозі влади на виборах.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"бютівець" Андрій Павловський.

"Проголосували вночі, тому що олігархам, які при владі, не терпиться дерибанити земельний ресурс, який ще залишився, цю землю українську. Тому так поспішають. Мабуть, вирішили робити це до виборів, бо не впевнені в своїй перемозі. Тим більше зрозуміло, що це один з кроків до вільного продажу землі. Тим більше там є можливість продавати її іноземцям. Тобто поступово забрати у селян ці акти землю, віддати крупним фірмам, потім продадуть її іноземцям. Ми не тільки не будемо мати своїх підприємств, але й не будемо мати своєї землі", - сказав Павловський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансування окружкомів на виборах обійдеться в понад 88 млн грн

"Зранку перед журналістами показали, що нібито відпускають перед виборами вразливе питання, а ввечері все помінялось, грошей більше захотілось отримати. Ввечері парламентському семафору Чечетову зателефонували із Адміністрації президента, сказали "А ну терміново голосувати!" . І проголосували", - зазначив він.

Також Павловський гадає чи голосували комуністи, які "пишуть на біг-бордах "Не дозволимо продавати землю".

"На жаль я не був у цей час у сесійній залі, тому що зустрічався із людьми. Допомагаю нашим мажоритарним кандидатам по Деснянському району. От цікаво, комуністи голосували чи ні? Вони на біг-бордах пишуть "Не дозволимо продавати", але якщо проголосували, вони себе на нуль помножили. Там 242 голоси. Так що скоріш за все проголосували" , - додав нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Полум'я протестів горітиме по всій країні, і нехай влада молиться, щоб воно не зібралося в одну точку" - нардеп

Нагадаємо, вчора о 21:47 Верховна Рада прийняла закон про створення земельного банку.

"За" проголосувало 242 депутати при мінімально необхідних 226, незважаючи на те, що вранці парламент скасував прийняття в цілому відповідного законопроекту.

Закон, який повинен вступити в силу з 1 січня 2013 року, передбачає створення Державного земельного банку, який повинен надавати сільськогосподарським підприємствам кредити до 5% від ставки Нацбанку.

Зараз ви читаєте новину «Закон про банк землі проголосували до виборів, бо влада не впевнена у своїй перемозі - Павловський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути