понеділок, 19 грудня 2022 20:21

Спецтема: Війна Росії проти України

"Закликаю поставити крапку у цій дискусії" – Залужний записав звернення

"Закликаю поставити крапку у цій дискусії" – Залужний записав звернення
Армія тримається на дисципліні, сказав Валерій Залужний. Фото: Facebook.com/CinCAFU

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний записав відеозвернення.

Генерал заявив про посилення відповідальності за самовільне залишення військової частини чи місця служби, дезертирство, самовільне залишення поля бою або відмову діяти зброєю, непокору і невиконання бойових наказів.

Залужний сказав про зміни до законодавства, які ухвалила Верховна Рада.

"Я підтримую відповідні зміни до законодавства, ухвалені Верховною Радою України, і прошу президента підписати закон. Моя думка чітко віддзеркалює позицію командирів угруповань і військових частин, які вимагали системного вирішення цього комплексу питань", – сказав Залужний.

Армія тримається на дисципліні, заявив генерал.

"І якщо прогалини у законодавстві не забезпечують її дотримання, а "відмовники" можуть сплатити штраф, розмір якого становить до десяти відсотків бойових виплат, або отримати покарання з випробуванням, це несправедливо", – пояснив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українським військовим у грудні нарахували більше виплат

"Чи визнаю я наявність проблем, що призводять до самовільного залишення позицій? Так і працюю над їх усуненням. І проведені успішні операції щодо звільнення територій нашої держави є тому підтвердженням", – сказав Залужний.

"Я закликаю всіх поставити крапку в цій дискусії. І разом наближати перемогу. Слава Україні", – звернувся головнокомандувач.

14 грудня Верховна Рада ухвалила законопроєкт, що посилює кримінальну відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів керівництва.

Судам заборонять пом'якшувати покарання чи давати умовні строки для військових, засуджених за непокору, невиконання наказу, погрози чи насильство щодо начальника, самовільне залишення військової частини, дезертирство, самовільне залишення поля бою.

Також збільшуються терміни покарання за військові злочини і адміністративні правопорушення. Зокрема за такі, як розпиття алкогольних напоїв.

Зараз ви читаєте новину «"Закликаю поставити крапку у цій дискусії" – Залужний записав звернення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути