вівторок, 19 липня 2011 17:08

Захист Тимошенко не хоче допитувати Путіна та Міллера

Захист Тимошенко не хоче допитувати Путіна та Міллера

Захист Юлії Тимошенко не планує на даний час викликати свідками у "газовій справі" прем'єра Росії Володимира Путіна й голову правління "Газпрому" Олексія Міллера.

Про це на прес-конференції сказав "бютівець" Сергій Власенко.

"Формальне обвинувачення Юлії Тимошенко в цій справі стосується лише одного питання - чи законно підписані директиви уряду. Таким чином, ідеться не про контракти чи що-небудь інше", - сказав він.

"Саме тому говорити про тих свідків, про яких ви говорите, швидше за все, не буде жодних підстав і потреби", - сказав Власенко.

В той же час, він не виключив, що захист екс-прем'єра буде просити викликати Путіна та Міллера в якості свідків.

"Якщо буде порушена інша справа чи буде змінене обвинувачення, тоді можна буде про щось говорити. Але в рамках того обвинувачення, яке є, йдеться про законність підписання директив - і все", - констатував Власенко.

Печерський райсуд Києва розглядає справу про перевищення службових повноважень Тимошенко при укладанні газових контрактів із Росією у 2009 році.

Генпрокуратура стверджує, що Тимошенко, перевищуючи службові повноваження при укладанні "газових контрактів" із РФ у 2009 році, завдала державі збитків на суму понад 1,5 млрд грн.

Крім того, з цивільним позовом виступила НАК "Нафтогаз України". Його суть - зобов'язати Тимошенко відшкодувати компанії збиток у 1,5 млрд грн, який був завданий у результаті підписання "газових контрактів" із російською стороною.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко не хоче допитувати Путіна та Міллера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути