понеділок, 27 травня 2013 22:35

Захист Тимошенко каже, що Кузьмін обрав хибний шлях

Захист Тимошенко каже, що Кузьмін обрав хибний шлях
Фото: dt.ua

Перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін, який заявив, що сукупність доказів у справі про вбивство Євгена Щербаня дає можливість звинуватити екс-прем'єра Юлію Тимошенко у вбивстві ґрунтується на непрямих доказах.

Про це у коментарі Gazeta.ua заявив старший науковий співробітник Інституту держави і права ім. Корецького, адвокат Микола Сірий. Експерт наголосив, що обвинувачення особи в тяжкому злочині повинно ґрунтуватися на основі достовірних доказів, а не на непрямих.

"Що стосується звинувачення, особливо тяжких злочинів, то в даному випадку кримінальна юстиція повинна підходити із особливою ретельністю. І в кожному випадку обвинувачення особи в тяжкому злочині повинно мати прямий доказ, або достатньо достовірний", - висловив думку експерт, коментуючи заяву Кузьміна.

Окрім того, він наголосив, що в іншому випадку – це може створити ілюзію.

"Саме наявність таких злочинів створює реальну перспективу для судового розгляду. Ґрунтування обвинувачення на непрямих доказах – це завжди хибний шлях, бо сукупність непрямих доказів може створювати ілюзію, загальне враження наявності обвинувачення", - підкреслив він.

"Але це загальне враження – прямо суперечить вимогам Конституції, яка вказує, що обвинувачення не може ґрунтуватись на припущеннях. А на доказах, одержаних законним шляхом. А будь-які сумніви та припущення, нам каже стаття 62 Конституції, мають тлумачитись на користь особи", - додав він.

Нагадаємо, перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що сукупність доказів у справі про вбивство Євгена Щербаня дає можливість представити цю справу до суду і звинуватити екс-прем'єра Юлію Тимошенко у вбивстві.

"Його свідчення (Петра Кириченка – ред.) підтверджуються і іншими отриманими слідчими даними. Сукупність доказів дає нам можливість представити цю справу до суду і звинуватити Тимошенко у вбивстві українського депутата", - сказав прокурор.

"Юлія Тимошенко та її адвокати всіляко уникають участі в судових засіданнях. Вони їх просто бояться", - додав Кузьмін.

Сірий є офіційним захисником екс-прем'єра Юлії Тимошенко під час розгляду порушених проти неї кримінальних справ.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко каже, що Кузьмін обрав хибний шлях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути