Ексклюзиви
понеділок, 27 травня 2013 14:00

Тимошенко та її захист бояться судових засідань - Кузьмін

Тимошенко та її захист бояться судових засідань - Кузьмін
Фото: unn.com.ua

Юлія Тимошенко та її захист обрали тактику затягування, адже вони бояться судових засідань та намагаються продемонструвати нібито "жахи режиму".

Про це розповів в інтерв'ю виданню Forbes Україна перший заступник Генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

"Насправді Юлія Тимошенко та її адвокати всіляко уникають участі в судових засіданнях. Вони їх просто бояться. Технологія захисту Тимошенко проста. Вона пише заяву про згоду поїхати до суду виключно для ЗМІ та публіки. Але як тільки справа доходить до фактичної поїздки до суду, вона відмовляється, мотивуючи це тяжким станом здоров'я.

Підслідний, що знаходиться в клініці і відмовляється брати участь у слідчій дії, не може бути насильно доставлений до суду. У КПК це чітко зафіксовано, це пряма норма закону, порушити її ніхто не має права. Більше того, таке порушення, допущене посадовою особою, є злочином, тому засуджена Тимошенко не буде доставлена ??до суду, поки лікарі не випишуть її з лікарні.

Насправді Тимошенко переслідує, на мій погляд, єдину мету - ввести в оману громадськість, іноземних послів і продемонструвати світу "жахи режиму", - сказав Кузьмін.

Щодо строків розслідування "справи Щербаня" продовжених до 18 червня, то чи встигне ГПУ завершити слідство та передати матеріали до суду, за словами першого заступника Генерального прокурора залежить від позиції Тимошенко.

"Це залежить від того, яку позицію займуть Юлія Тимошенко та її захист, а також від того, чи виникнуть додаткові ускладнення у цій справі. Якщо не буде умисного затягування розслідування захистом Тимошенко, то Генпрокуратура встигне закінчити розслідування в строк", - вважає Р.Кузьмін.

Зокрема, за словами першого заступника Генпрокурора, затягтися все може і через важку хворобу, яку демонструє Ю.Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко та її захист бояться судових засідань - Кузьмін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути