пʼятниця, 06 квітня 2012 13:20

Захист Тимошенко хоче зупинити справу щодо ЄЕСУ

Захист Тимошенко хоче зупинити справу щодо ЄЕСУ
Олександр Плахотнюк клопотатиме про допуск ЗМІ на процес. Фото: sevbat.com.ua

Захист екс-прем'єр-міністра України заявив клопотання про зупинення провадження у справі щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України" у зв'язку зі станом здоров'я Юлії Тимошенко.

"Це клопотання має бути розглянуто судом на попередньому засіданні з судового розгляду справи, яке заплановане на 19 квітня", - повідомив захисник екс-прем'єра Олександр Плахотнюк, повідомляє прес-служба Тимошенко.

Водночас, за його словами, згідно з кримінально-процесуальним законодавством, суд може провести попереднє засідання з розгляду справи за відсутності обвинуваченого. "Скоріше за все, попереднє засідання відбуватиметься без Юлії Тимошенко", - припустив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ зібрала достатньо доказів провини Тимошенко в справі ЄЕСУ - Калінін

Плахотнюк також повідомив, що зараз захист готує низку клопотань, у тому числі й щодо забезпечення публічності чергового судового процесу над Тимошенко.

"Ми обов'язково вноситимемо клопотання про доступ журналістів на процес і можливість здійснення аудіо- та відеофіксації. Ці клопотання мають бути розглянуті вже під час попереднього розгляду справи", - наголосив захисник Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ незаконно передала справу Тимошенко в прокуратуру - Власенко

Нагадаємо, Київський районний суд Харкова призначив на 19 квітня попередній розгляд справи, порушеної проти Юлії Тимошенко щодо діяльності корпорації "Єдині енергетичні системи України". На попередньому засіданні, відповідно до законодавства, суд повинен розглянути наявність підстав для закриття кримінальної справи.

Зараз ви читаєте новину «Захист Тимошенко хоче зупинити справу щодо ЄЕСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути