понеділок, 02 липня 2012 16:01

Спецтема: Луценко за ґратами

Захист Луценка використає позитивне рішення Євросуду для оскарження рішень усіх судів

Захист Луценка використає позитивне рішення Євросуду для оскарження рішень усіх судів
Олексій Баганець впевнений у перемозі. Фото: tsn.ua

Завтра Європейський суд з прав людини  обнародує своє рішення по справі "Луценко проти України", і скоріше за все, воно буде позитивним.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав адвокат екс-міністра внутрішніх справ Олексій Баганець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Луценка вже не чекає справедливого рішення

"Я вже неодноразово з цього приводу говорив і уточнював. Я сам особисто не приймав участі  у процесі у Європейському суді, і тому, наскільки я розумію, в процесі мої колеги  повинні були зупинитися на двох моментах. По-перше, чи були допущені порушення вимог Європейської конвенції з прав людини, що стосується особистої недоторканності Юрія Луценка. Тобто чисто процесуальні порушення.  І друге, чи були ці порушення політично мотивовані. Це порушення вимог статті 18 Європейської конвенції з прав людини. Якщо процесуальна сторона була моїми колегами там добротно обґрунтована, то я вважаю, що рішення суду може бути позитивним для Юрія Луценка.  Моя така думка, що обов'язково повинні визнати, що він був незаконно затриманий у якості підозрюваного, незаконно заарештований  і незаконно до сьогоднішнього дня тримається під вартою", - сказав адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ще один свідок у справі Луценка не знає, навіщо його викликали

Баганець розповів,  що будуть робити захисники Луценка, якщо Європейський суд прийме позитивне рішення.

"Якщо буде таке рішення, звичайно це дає багато, в тому числі і процесуальних підстав для захисту Юрія Луценка. Ми це використаємо при звернені з касаційною скаргою до Вищого спеціалізованого суду. Ми будемо говорити про те, що Луценко незаконно був затриманий, незаконно був заарештований  і незаконно утримується під вартою. Ще буде додатковий доказ, що він незаконно притягнутий до кримінальної відповідальності. Не забувайте про те, що, у майбутньому після рішення  Вищого спеціалізованого суду, а я розумію, в якій я державі сьогодні живу, і цей суд є залежним від державної виконавчої влади, це буде для нас додатковою підставою, оскаржити всі рішення судів. Ми це використаємо і коли будемо оскаржувати рішення Печерського суду, а воно мені відоме, до Апеляційного суду. Це для нас буде достатньою підставою для процесуальних  обґрунтувань своєї позиції", - наголосив Баганець.

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка використає позитивне рішення Євросуду для оскарження рішень усіх судів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути