середа, 30 січня 2013 13:58

Захист Луценка хоче, щоб пенітенціарна служба і лікарі пояснили, з якого дива хворого Луценка відвезли у колонію

Захист Луценка хоче, щоб пенітенціарна служба і лікарі пояснили, з якого дива хворого Луценка відвезли у колонію
Олексій Баганець вимагає пояснень у тюремників і лікарів. Фото: obozrevatel.com

Лікарі приватної клініки "Оберіг" та пенітенціарна служба порушили Конституцію та ряд законів.

Про це Gazeta.ua розповів адвокат екс-міністра Олексій Баганець, коментуючи те, що Юрія Луценка сьогодні відвезли до колонії попри те, що в нього виявили три відкриті виразки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценка із кровотечами вирвали з-під крапельниць і вивезли в колонію - дружина

"Дії Державної пенітенціарної служби послідовні. Ними постійно порушуються права нашого підзахисного. Вони робили це починаючи з того часу, як Луценко утримувався у слідчому ізоляторі міста Києва. Останні події взагалі шокуючі, бо на сьогодні ЄСПЛ розглядається наша скарга на порушення права Луценка на надання медичної допомоги і застосування до нього фактично тортут під час відбування покарання. Ми очікуємо скоро рішення по нашій скарзі. Бо медчастиною у колонії завідує стоматолог, там узагалі немає не те що необхідного устаткування для його лікування, але й елементарних медикаментів", - скаржиться Баганець.

Адвокат скаржиться, що лікувати Луценка почали тільки після скарги захисту до ЄСПЛ.

"В кінці грудня ми змушені були направити скаргу в ЄСПЛ про те, щоб Високий суд зобов'язав негайно Україну вжити заходів для належного лікування Юрія Луценка. Хоча тоді ДптС відповідала нам що в нього задовільний стан здоров'я і йому не потрібне хірургічне втручання. Лише після цього клопотання, коли ЄСПЛ звернувся до України з вимогою пояснити, в якому стані Луценко і як його лікують, вони його вивезли у цю приватну клініку. Тепер же, не дивлячись на те, що йому провели надскладну операцію по видаленню поліпів із кишківника, і діагностували у нього свіжі виразки, які потребують невідкладного лікування, його несподівано без будь-яких консультацій із захисниками, родичами, не надавши права отримати йому консультації інших лікарів, вивезли назад", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Луценка застерегла лідерів опозиції: з вами таке теж може трапитись напередодні президентських виборів

Відповідаючи на питання про те, що захист планує робити далі, Баганець сказав: "Ми направили депутатський запит як голові ДптС, так і керівнику цієї приватної клініки, де звертаємо увагу на порушення ними Конституції і законів Україні і навіть європейських нормативних актів, які стосуються як медичної етики медпрацівників, так і органів влади щодо надання допомоги ув'язненим".

Зараз ви читаєте новину «Захист Луценка хоче, щоб пенітенціарна служба і лікарі пояснили, з якого дива хворого Луценка відвезли у колонію ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути