четвер, 30 березня 2017 18:00

Захист корупційної системи авторитарними методами викличе активний громадський опір - Костанчук

Захист корупційної системи авторитарними методами викличе активний громадський опір - Костанчук
Тарас Костанчук, керівник організації ветеранів АТО "Справедливість" каже, що влада в країні дуже швидко перейшла у контрнаступ проти громадянських свобод і демократичних норм

Прийняті Верховною Радою поправки, які зобов'язують представників антикорупційних громадських організацій подавати електронні декларації, мають всі ознаки авторитаризму і спрямовані на захист корупційної системи в Україні. Ветерани бойових дій на Донбасі підтримують вимоги антикорупційних громадських об'єднань до парламенту щодо необхідності негайного вилучення антидемократичних законодавчі норм, які розв'язують руки для репресій проти ініціаторів боротьби з корупцією.

Про це заявив Тарас Костанчук, керівник організації ветеранів АТО "Справедливість", діяльність якої спрямована на захист громадян від чиновників, які займаються корупцією та зловживають владою.

"Влада намагається тиснути на антикорупціонерів через поправки до закону, яка змушує їх подавати е-декларації, як це мають робити держслужбовці та політики. Зроблено це у такий спосіб, який дозволяє державній системі як завгодно трактувати причетність до антикорупційної діяльності та порушення фінансової звітності, чим безумовно скористаються корумповані чиновники, судді та представники правоохоронних органів, для помсти за антикорупційні дії", - сказав він.

Костанчук наголошує на тому, що влада в країні дуже швидко перейшла у контрнаступ проти громадянських свобод і демократичних норм. Політики та навіть громадські діячі, які в 2013-2014 роках стояли на Майдані і закликали народ до боротьби з диктаторськими законами, сьогодні стають ініціаторами придушення демократії та захисниками корупційної системи.

"Наступним після обов'язкового електронного декларування для антикорупціонерів, не виключено, стане прийняття в парламенті законів, які обмежуватимуть свободу слова і зібрань. Ми знаємо, як під ширмою відміни декларування для військовослужбовців, проштовхнули е-декларації для антикорупціонерів. Тому, коли парламент буде розглядати чергові закони, цілком ймовірно, що під виглядом прийняття доктрини про інформаційну безпеку чи закону про свободу зібрань, "під шумок" депутати проголосують за цензуру та заборону мирних акцій", - заявив він.

Як вважає керівник організації учасників АТО "Справедливість" Тарас Костанчук, погрози активістам та обмеження свобод, лише викличуть гострішу кризу та активний спротив, який може призвести до зміни владної верхівки в державі.

"Влада – ні в минулому, ні сьогодні, так і не спромоглася втямити, що тиск на народ породжує тільки активний спротив. Замість боротися з корупцією та очищати владу від корупцію, судити чиновників і повертати вкрадені з бюджету кошти, високопосадовці знову змушують людей виходити та захищати свої права. Це стає кінцем для будь-якої правлячої верхівки. Хто забув, нехай перегляне хроніку подій трьохрічної давнини та згадає ганебну втечу тодішніх керівників у Ростов. Тільки зараз ми їм не дамо сховатися від відповідальності, вони навіть до літака не встигнуть добігти, не те що до Ростова", - наголосив він.

Зараз ви читаєте новину «Захист корупційної системи авторитарними методами викличе активний громадський опір - Костанчук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути