пʼятниця, 02 травня 2014 16:06

Захід все ще сподівається на співпрацю з Росією – експерт

Захід все ще сподівається на співпрацю з Росією – експерт
Фото: elise.com.ua

Америка та Європейський союз не вводить третій етап санкцій щодо Росії, оскільки все ще сподіваються на подальшу співпрацю з Росією.

Про це у коментарі Gazeta.ua розповів політолог Павло Нусс.

"Сполучені штати вводили лише попереджальні санкції. Це добре. Але вони ніяк не вплинуть на стратегічні рішення Путіна і зовнішню політику Росії. Оскільки стратегія Путіна надто довгострокова і глобальна. Під санкції не попали ключові особи Російської Федерації – це Путін і Медведєв. Хоча Америка готує чергові санкції, якщо попередні не вплинуть. Можливо, наступні будуть вагоміші", - розповів він.
Нусс зазначив, що США та ЄС пов'язані з російською економікою.

"Захід має свої представництва у Росії тих чи інших компаній. Жорсткі економічні санкції не водяться, тому що Захід все ще має надію на подальшу співпрацю з Росією. Хоча не виключаю, що третій етап санкцій введуть. Оскільки Захід має стратегічний інтерес на території України. Це видобування сланцевого газу та інші стратегічні двосторонні домовленості з майбутнім президентом. Також все залежить від того чи здадуть нерви у Обами", - зауважив політолог.

Він зазначив, що Путін зупинить агресію щодо України після президентських виборів.

"Чесні і демократичні вибори призупинять політику Путіна. Оскільки вже буде представницький орган в обличчі президента, який візьме на себе роль координатора по відношенню до політики Путіна. Якщо на виборах переможе Порошенко, то Росія не визнаватиме вибори певний час. Це десь до грудня 2014-го року. Якщо на виборах переможе Тимошенко, то Росія визнає вибори легітимними. Тим паче стосунки між Путіним та Тимошенко демонстрували їх злагоджену співпрацю у 2009-му році. Але, звичайно, Росія зробить вигляд, що вибори були не демократичними і східний електорат був поза виборчим процесом", - зауважив Нусс.

Нагадаємо, 28-го квітня США ввели санкції проти оточення Путіна і російських компаній. Під санкції підпадають керівники "Роснефти" і "Ростеха", а також віце-прем'єр російського уряду.

Зараз ви читаєте новину «Захід все ще сподівається на співпрацю з Росією – експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути