Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2022 15:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Захід починає вірити в перемогу України – Кулеба

Захід починає вірити в перемогу України – Кулеба
Західні країни починають вірити в перемогу України у війні, яку розв'язала РФ, заявив голова МЗС Дмитро Кулеба. Фото: facebook.com/dmytro.kuleba

Західні країни починають вірити в перемогу України у війні, яку розв'язала Російська Федерація. Але необхідно змінювати їхні глибинні переконання. Для цього потрібен час.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба зазначив, що бачить певну еволюцію у питанні визнання РФ країною-агресоркою. Про це заявив в інтерв'ю Укрінформу.

"Так, я бачу еволюцію в правильному напрямі. А еволюціонувати їм (західним країнам. – Gazeta.ua) важко з двох причин: по-перше, тому, що вся європейська політична філософія побудована на ідеї win-win, коли обидві сторони мають щось здобути. Тоді домовленість, заснована на цих обопільних здобутках, стає більш стабільною і довгостроковою", – сказав міністр.

За його словами, у західних країнах склалося дещо хибне уявлення про Росію. Там її вважали потужною державою з армією, ядерною зброєю та культурною спадщиною. Однак думка про РФ почала змінюватися. А війна показала, що Росія "варварська держава на кордоні Європи", яка намагається знищити український народ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стрільба і ведення бою: показали, як навчають українських військових у Великій Британії

"Правда ж, на місці більшості європейських політиків ви з першого разу мені не повірили б, а почали б рефлексувати? А в комунікаціях найважче завдання – змінювати глибинні переконання. Тому Заходу на еволюцію в поглядах потрібен певний час. На жаль, найбільш стрімка еволюція у них відбувається після розкриття чергових злочинів Росії на території України", – додав Кулеба.

Російські окупанти, скоріше за все, спробують створити ілюзію великого наступу в Україні. Це можна буде спостерігати мінімум на трьох напрямках, розповів військовий експерт Олег Жданов. За його словами, стати в глуху оборону, перерозподіливши війська більш-менш рівномірно по всій лінії фронту, було б напевно найбільш правильно.

Україна зможе перехопити ініціативу у війні з Російською Федерацією, якщо отримає ще таку ж кількість зброї, яку вже надали. Наша країна все ще має занадто мало західної зброї, повідомив австрійський військовий аналітик Том Купер.

Зараз ви читаєте новину «Захід починає вірити в перемогу України – Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути