неділя, 06 листопада 2022 20:49

Спецтема: Війна Росії проти України

"Захід не бачить іншого вибору" ‒ The Wall Street Journal написав про ескалацію Путіна

"Захід не бачить іншого вибору" ‒ The Wall Street Journal написав про ескалацію Путіна
Українські військові б'ють по російських окупантах. Фото: Facebook.com/GeneralStaff.ua

США та їхні союзники не бачать перспектив швидкого припинення повномасштабної війни Російської Федерації проти України шляхом переговорів.

Водночас Захід не підштовхує Україну до рішення, яке може суперечити інтересам держави. Про це пише американське видання The Wall Street Journal.

"Захід не бачить іншого вибору, окрім як продовжувати підтримувати Україну. Ескалація Путіна переконала більшість західних столиць у тому, що перспектив мирних переговорів найближчим часом немає", ‒ сказано у статті.

НАТО і країни-члени Альянсу продовжуватимуть надавати економічну і військову допомогу Україні.

"Я думаю, що ні Берлін, ні Париж, ні Вашингтон зараз не підштовхуватимуть Київ прийняти те, що, на думку Зеленського, не в інтересах України", ‒ сказав голова офісу Європейської ради з міжнародних відносин у Варшаві Пьотр Бурас.

У європейських столицях занепокоєні будь-якими формами позаштатної дипломатії з РФ. Після того, як Франція і Німеччина висували пропозиції щодо можливих мирних домовленостей перед повномасштабною російською агресією і регулярно вступали у контакти з Кремлем у перші тижні війни.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський зустрівся із Салліваном і вручив йому орден

Професор Центру вивчення війни в Данії Олів'є Шмітт стверджує, що розбіжності можуть виникнути пізніше. А найгострішим стане питання про те, чи має Україна уникати переговорів з Росією до повного звільнення тимчасово окупованої території, включно з Кримом.

Пьотр Бурас зазначив, що ще один розкол у західних столицях пов'язаний з тим, чи можливий якийсь міцний мир без усунення Путіна.

Зараз навіть політики, які колись були головними прихильниками тісніших зв'язків з РФ, кажуть, що Захід має продовжувати свій теперішній курс, повідомило американське видання.

Цього тижня президент Франції Емманюель Макрон у розмові із президентом України Володимиром Зеленським сказав, що готовий надати Україні системи протиповітряної оборони.

Зеленський подякував канцлеру Німеччини Олафу Шольцу за надані засоби протиповітряної оборони.

Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн. Передадуть танки, БТРи, безпілотники.

Зараз ви читаєте новину «"Захід не бачить іншого вибору" ‒ The Wall Street Journal написав про ескалацію Путіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути