Ексклюзиви
неділя, 03 квітня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

"Захід дав зрозуміти Путіну, що він сильний. І тепер маємо наслідки" – ексміністр оборони Грузії

"Захід дав зрозуміти Путіну, що він сильний. І тепер маємо наслідки" – ексміністр оборони Грузії
Україні не варто розраховувати на зміну режиму в РФ. Щойно вийдуть із кризи, усе повториться, вважає ексміністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі. Фото: Facebook

Європа свого часу дала зрозуміти президенту Російської Федерації Володимиру Путіну, що він нібито має силу. До Росії ставилися лояльно через нафту і газ, які купували. Це призвело до сьогоднішніх наслідків, розповідає в коментарі Gazeta.ua ексміністр оборони Грузії Іраклій Окруашвілі. Він воює проти Росії в Іноземному легіоні України.

"Нас не почув Захід 2008-го, коли Росія вторглася в Грузію. Тепер Захід платить за те, що не зробив висновки з того, що відбулося в нашій країні тоді.

Але треба відокремити політику й підхід США та Британії від континентальної Європи. Континентальна Європа лояльно ставилася тоді й зараз до Росії. Не знаю, як вони пояснюють це своїм громадянам – прагматизмом, економічними інтересами – газ і нафту отримують дешевше від Росії? Багато аргументів можна навести. Якщо б вони раніше вжили запобіжних заходів – і санкції, і допомога Збройним силам України, можливо, цього не сталося б. Вони дали зрозуміти Путіну, що він сильний. І тепер маємо наслідки. Франція і Німеччина можуть намагатися послабити напруженість Росії із Заходом. Але ніхто з цим не миритиметься, якщо Росія не піде з України", - говорить Окруашвілі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Україна вийде з війни удвічі сильнішою. А в Росії буде або зміна режиму, або вона розвалиться " - ексміністр оборони Грузії

Попри всю лояльність деяких європейських країна, війна може стати причиною розвалу РФ, вважає ексміністр.

"Наслідки, які ця війна ще принесе їм за кілька місяців, внутрішньополітична і економічна ситуація, усвідомлення російського суспільства, що вони програли. Бо те, що їхні новини передають, – це одне, а реальність інша. Вони отримають 15 чи 20 тисяч "вантажів 200", життя здорожчає на 300 чи 400 відсотків, уже не можуть знімати гроші з карток. Висновки призведуть до того, що або політична еліта здогадається змінити Путіна, або окремі регіони почнуть налагоджувати своє життя по-іншому", - говорить доброволець.

Україні не варто розраховувати на зміну режиму в РФ, додає Окруашвілі:

"Нове керівництво РФ лише тимчасово провадитиме іншу політику щодо України. Але щойно вийдуть із кризи, усе повториться".

Російські окупаційні війська вторглися в Україну 24 лютого. На 2 квітня вони втратили 17,8 тис. особового складу, за даними Генштабу Збройних сил України. Також окупанти продовжують втрачати техніку.

Лідери країн G7 закликали всі міжнародні організації переглянути їхні зв'язки із Москвою. "Міжнародні відносини та багатосторонні форуми не мають продовжувати свої відносини з Росією, ніби нічого не сталося", - йдеться у заяві G7 за підсумками кризового саміту в Брюсселі, 24 березня.

Зараз ви читаєте новину «"Захід дав зрозуміти Путіну, що він сильний. І тепер маємо наслідки" – ексміністр оборони Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути