Ексклюзиви
субота, 29 квітня 2023 23:35

Спецтема: Війна Росії проти України

"Захід боїться контрнаступу України " – чи завадить це Збройним силам

"Захід боїться контрнаступу України " – чи завадить це Збройним силам
Тепер політики на Заході починають хвилюватися, чи зможе Україна переламати хід війни, і якими мають бути їхні дії далі. Ми робимо все, що можемо, каже Павло Лакійчук. Фото: Facebook

На Заході політики та експерти мають сумніви щодо успіхів контрнаступу. Однак ці дані з'являються від іноземних експертів, які враховують допомогу самого ж Заходу. Нам дають зброю, щоб Україна вижила, але і недостатньо, щоб ми могли отримати рішучу перевагу і перемогти. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів військовий аналітик Павло Лакійчук.

"На Заході бояться "ескалації з боку Путіна". Хоча насправді це, м'яко кажучи, не відповідає дійсності. І дії Кремля є реакцією на м'які дії союзників. Путін більш нагліше і впевненіше відчуває себе через це. А Захід нам дає зброю, щоб Україна вижила, щоб ворог не зміг захопити нас, але і недостатньо, щоб ми могли отримати рішучу перевагу і перемогти. На Заході не знають, що робити з РФ, яка програє", – говорить Лакійчук.

Якби Штати та європейські партнери були налаштовані на перемогу України, то і допомога була б в тих обсягах, які нам потрібні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росія готується до нашого контрнаступу на трьох напрямках" – Павло Лакійчук

"Якщо допомога по мінімуму, то і військові у Штатах, ЄС розуміють, в якому обсязі надають підтримку, тому і прогнозують хід бойових дій так. Тепер політики на Заході починають хвилюватися, чи зможе Україна переламати хід війни, і якими мають бути їхні дії далі. Ми робимо все, що можемо. Ще рік тому західні партнери давали три дні на захоплення Росією України. Знову ж таки, спираючись на дані військових. Ніхто не вірив, що вистоїмо. Вірю у Збройні сили і знаю, що вони зроблять все, що можуть. Будь-який результат не утримає нас від мети захистити Україну", – каже Лакійчук.

Майбутній контрнаступ Сил оборони України буде досить потужним. ЗСУ можуть піти вперед в кінці травня-на початку червня. Таку думку висловив ексдиректор Центрального розвідуправління, колишній командувач сил Сполучених Штатів Америки і НАТО в Афганістані Девід Петреус.

Питання про термін початку контрнаступу ЗСУ є закритим й обговорюється у вузькому колі, українці побачать, коли операція розпочнеться. Українські війська нині готуються до звільнення територій. Про це в ефірі національного телемарафону розповів секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов.

Зараз ви читаєте новину «"Захід боїться контрнаступу України " – чи завадить це Збройним силам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути