середа, 14 вересня 2022 11:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні

Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні
Опублікували нову порцію брехні від кремлівських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 14 вересня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють чергову дезінформацію щодо війни в Україні, повідомила у середу вранці пресслужба ЦПД у Telegram.

"У розмові президента РФ Володимира Путіна із федеральним канцлером Німеччини Олафом Шольцем було обговорено питання безпеки Запорізької атомної електростанції. Президент Росії розповів про забезпечення фізичного захисту ЗАЕС, який здійснюється в координації з МАГАТЕ, а також про постійні ракетні удари по станції з боку України, що створює реальні ризики масштабної катастрофи", – дезінформують російські медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пєсков розродився новою брехнею про війну в Україні

Водночас прессекретарка міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова проманіпулювала заявою щодо безпекових гарантій для України.

"Концепція гарантій безпеки Україні має поставити Євросоюз у рабську залежність, щоб ЄС уже ніколи не відновився", – сказала вона.

Так званий "мер" Донецька Олексій Кулемзін заявив, що українські військові, "залишаючи населені пункти на Донбасі, намагаються завдати їм максимальної шкоди: бойовики спалюють селища і розстрілюють будинки". Це – фейк, попереджають в РНБО.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент країни-агресорки Російської Федерації Володимир Путін 1,5 год. говорили телефоном. Розмова стосувалася війни Росії проти України та її наслідків. Про це повідомили в німецькому уряді. Шольц закликав Путіна якнайшвидше знайти дипломатичне рішення припинення вогню.

Зараз ви читаєте новину «Захарова "розганяє" провокаційні заяви про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути