вівторок, 13 вересня 2022 10:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Пєсков розродився новою брехнею про війну в Україні

Пєсков розродився новою брехнею про війну в Україні
Розкрили чергову порцію неправдивих новин від російських пропагандистів. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 13 вересня.

Пропагандистські засоби масового інформування Російської Федерації поширюють чергову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у вівторок вранці пресслужба ЦПД у Telegram. Російські ЗМІ показали кадри Сіверськодонецька на Луганщині, "залишеного українськими націоналістами, які втекли з міста".

"Вигорілі квартири, проламані дахи та розбиті вікна – під удари Збройних сил України потрапили будинки цивільних, але незважаючи на обстріли, місцеві жителі поступово повертаються до мирного життя", – дезінформують російські медіа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міноборони РФ знайшло "винних" у терактах по енергоінфраструктурі України

Дезінформацію поширює також речник президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков. Він заявив, що РФ домагатиметься в Україні виконання всіх поставлених цілей так званої спеціальної воєнної операції.

"Путіну доповідають про все, що відбувається у ході СВО, зокрема про ситуацію з перегрупуванням під Харковом", – сказав він.

РосЗМІ маніпулюють, цитуючи слова експерта Інституту фінансових досліджень КНР Ван Вень.

"Санкції Заходу не вб'ють Росію, а створять її наново, повернену на Схід. У найближчі 20 років відбудеться безпрецедентне перетікання грошових потоків до країн Сходу", – ідеться у повідомленні пропагандистів.

На Харківщині підрозділи зі складу 3-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Росії залишилися без шляхів забезпечення завдяки нашим воїнам. Серед окупантів панують панічні настрої. Ворог має численні санітарні втрати.

ЗСУ просунулися на південно-східному напрямку від Балаклії та підійшли до міста Ізюм. Також ЗСУ повідомили про звільнення міста Куп'янськ, де розташований залізничний вузол, і ще 10 населених пунктів.

Росія підтвердила, що виводить свої війська із цього напрямку. Мовляв, це "перегрупування", щоб підсилити Донецький напрямок

10 вересня у звільненому від російських окупантів місті Балаклія на Харківщині урочисто підняли український прапор.

Зараз ви читаєте новину «Пєсков розродився новою брехнею про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути