вівторок, 05 березня 2024 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Загрожує 15 років з конфіскацією: судитимуть екснардепа Мураєва

Загрожує 15 років з конфіскацією: судитимуть екснардепа Мураєва
Екснардепа - власника заблокованого проросійського телеканалу судитимуть за державну зраду та інформаційно-підривну діяльність. Фото: СБУ

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо керівника забороненої партії "Наш", екснардепа Євгена Мураєва, який причетний до підривної діяльності на користь РФ.

Фігурант використовував підконтрольний йому телеканал "Наш" для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні. За матеріалами СБУ обвинувальний акт скеровано до суду. Мураєву загрожує до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

"Мураєв задіяв власний медіаресурс для подачі викривленої інформації про внутрішню ситуацію в нашій державі. Таким чином він сприяв агресору у численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні напередодні повномасштабного вторгнення Росії. У зв'язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО", - сказано в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Таїсії Повалій оголосили підозру за трьома статтями

Ініційовані Службою безпеки експертизи підтвердили факти антиукраїнської діяльності фігуранта.

На підставі зібраних доказів екснардеп обвинувачується за двома статтями Кримінального кодексу України. Власника заблокованого проросійського телеканалу судитимуть за державну зраду та інформаційно-підривну діяльність

Восени 2022-го співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва у Києві. Під час слідчих дій за адресами фігуранта виявлено готівку в російських рублях, зброю, а також комп'ютерну техніку і мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Раніше СБУ повідомила про підозру ексведучій телеканалу Newsone Діані Панченко, яка виправдовувала російську агресію проти України.

Також повідомили про підозру Олександру Лазарєву, який входив до пулу публічних псевдоекспертів, які працювали на Медведчука.

У жовтні про підозру повідомили колишньому ведучому телеканалу Newsone Максиму Гольдарбу.

Зараз ви читаєте новину «Загрожує 15 років з конфіскацією: судитимуть екснардепа Мураєва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути