понеділок, 22 жовтня 2012 16:49

Затриманого 18-річного активіста "Відсічі" тримали у відділку понад три години

Затриманого 18-річного активіста "Відсічі" тримали у відділку понад три години
Агітаторам навіть не сказали, коли буде суд. Фото: soli.com.ua

Міліція не може визначитись, чи передавати справу житомирських активістів "Відсічі", які роздавали листівки проти губернатора, до суду.

Про це у коментарі Gazeta.ua повідомила активістка руху Катерина Чепура. Нагадаємо, напередодні міліція затримала 18-річного активіста, ще одного 13- річного відпустили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "ОПОРА" скаржиться на масове використання аморальних способів боротьби на виборах

"Його відпустили десь через три з половиною години після затримання. В нас є відео, де кажуть, що його саме затримано, але коли ми дзвонили у відділок, нам говорили що його запросили на бесіду і він прийшов добровільно. Вони завжди так роблять. Склали протокол. Кажуть, що на листівках неповно вказані вихідні дані. Раніше писали, що там немає вихідних даних, а тепер вони там є, але вони пишуть що вони неповні. Хоча це не так. Вони мусять. Не на камеру міліція абсолютно відверто говорила: "Вибачте, ми самі проти Партії регіонів, але нас конкретно нагинають, але ми мусимо це робити, тому так", - розповіла активістка.

За словами Чепури, справу мали передати до суду, але тут вийшла дивна ситуація.

"Вони сказали, що в нього суд сьогодні зранку, десь о пів на дев'яту подзвонили, і сказали, що суд буде не в 10, а в 9. Ми цілу ніч шукали адвоката, тому приїхали десь о 10. Ми пішли в канцелярію, виявилось що судді нічого не чули про це. Ми почекали, міліція справу так і не привезла. Суду не було, але це не значить, що його не буде", - каже вона.

У "Відсічі" мають підозру, що правоохоронці спробують переписати справу.

"Міліціонер дзвонив нашому активісту, пропонував відвезти його в суд, але він не погодився. Очевидно, вони заманювали його зустрітись, бо щось не так написали у протоколі. І їм дуже потрібно було його вживу перестріти, щоб це дописати. У протоколі все білими нитками шито, і справу б ми виграли. Я дзвонила міліціонеру у якості захисника, а він відповів: "Я нічого не знаю. Це мені начальство сказало повідомити. Дзвоніть у відділок". Тому два варіанти: або вони не передадуть у суд взагалі, бо немає жодної доказової бази, або зроблять так, щоб справу розглянули без нього. А без нього — це очевидний програш. Бо так він не зможе захищатися", - наголосила Чепура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістів побили за листівки проти "регіонала" Калетніка

Що ж до іншого агітатора, у "Відсічі" впевнені, що він мав повне право роздавали листівки, саме тому його відпустили.

"В законі про вибори ніяк не згадуються неповнолітні. Там згадується, що суб'єктами виборчого процесу є виборці, тобто люди, які досягнули 18 років. Неповнолітні законом ніяк не регламентуються, тому його і відпустили", - додала активістка.

Зараз ви читаєте новину «Затриманого 18-річного активіста "Відсічі" тримали у відділку понад три години». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути