неділя, 10 серпня 2014 18:05

Зачистка Майдану, "екзекуція Лукашенка", гроші для депутатів — найцікавіші акції тижня, що минає
7

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 4 по 10 серпня:

4 серпня, Одеса

В Одесі представники Євромайдану влаштували пікет під облуправлінням внутрішніх справ, вимагаючи відставки начальника УВС Івана Катеринчука. За словами активістів, акція - попереджувальна. Якщо Катеринчука не звільнять до 11:00 вівторка, то протестувати будуть вже по всій Україні - вже з вимогою відставки глави МВС Арсена Авакова.

Автор: УНН
 

4 серпня, Київ

Біля посольства в Києві зібрався мітинг на підтримку політв'язнів Білорусі. Активісти принесли білоруський та український прапори, плакати на підтримку білоруських політв'язнів і щити з написом "Самооборона площі". До мітингу приєдналося опудало Олександра Лукашенка. Наприкінці мітингу опудалу відрубали голову.

Автор: http://radio24.ua/
 

5 серпня, Київ

Активісти прийшли під будівлю МВС з протестом проти міліцейського свавілля. Вони вимагали покарати правоохоронців, які побили активістів протестної акції під час концерту Ані Лорак в Одесі. Протестувальники вимагали відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і повної люстрації для представників правоохоронних органів.

Автор: УНН
 

5 серпня, Київ

Декілька представників Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення та близько сотні дітей та молодих людей вийшли на протест під будівлю Кабміну з вимогою звільнити з керуючих посад концерну людей, які, на їх думку, є російськими шпигунами. Активісти зазначали, що з боку нового керівництва РРТ проти працівників компанії здійснюються репресії, а також звинувачували їх у посібництві сепаратистам.

Автор: УНН
 

 5 серпня, Київ

Біля стін Генпрокуратури відбулась спільна акція запорізької "Самооборони" та громадських активістів проти свавілля міліції та бездіяльності прокуратури. Учасники акції вимагають покарати винних у справі побиття активістів Запорізької самооборони, а також вимагають звільнення прокурора Запорізької області Шацького. Люди тримають плакати з гаслами : "Прокурор Шацький випускає затриманих терористів", "У силових структурах зрадники. Де люстрація?. Вигукують :"Шацького у відставку!".

 6 серпня, Харків

Перед будівлею міської ради, де відбувається сесія, зібралося понад сто мітингувальників на знак протесту проти діяльності міського голови Генадія Кернеса. Люди співають українські пісні тримають плакати і висловлюють обурення діями Кернеса, котрого вважають налаштованим проросійськи та звинувачують у підтримці сепаратистів.

Автор: http://uapress.info
 

6 серпня, Суми

Близько сотні активістів влаштували акцію на підтримку українських військових та проти російських банків на території України. "Маршем вишиванок" люди пройшли містом, викрикуючи "Слава військовим в АТО", "Герої не вмирають", "Геть російських окупантів!".

 7 серпня, Київ

Вранці до Майдану звезли чимало комунальної техніки, з тим, щоб розчистити площу. Комунальники вивезли шини, бруківку, металеві конструкції та різні підручні засоби, що були на площі. Через це мешканці наметового містечка на Майдані підпалили намети та шини, аби завадити правоохоронцям та представникам комунальних служб столиці.

7 серпня, Київ

У Києві учасники театралізованого пікету залили свинячою кров'ю асфальт та газон довкола посольства Росії. У переддень річниці війни в Грузії, грузини, кримські татари та українці вирішили згадати про всю пролиту кров на кордонах із Росією. Міліції на акцію прийшло більше, ніж учасників.

Автор: ТСН
 

8 серпня, Київ

У Києві, в парку імені Тараса Шевченка, відбулася акція "Кому війна, а кому мати рідна" під гаслом "Депутати, майте совість!". На акції розповсюджувалися списки народних депутатів України, які так дорого обходяться державі, і показово "збиралися гроші" для їх забезпечення.

Автор: УНН
 

Зараз ви читаєте новину «Зачистка Майдану, "екзекуція Лукашенка", гроші для депутатів — найцікавіші акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути