Ексклюзиви
пʼятниця, 16 вересня 2011 11:35

Забороною акцій опозиції влада провокує суспільство на жорсткі дії - Томенко

Забороною акцій опозиції влада провокує суспільство на жорсткі дії - Томенко

Влада провокує суспільство на жорсткі протестні дії.

Таку думку в інтерв'ю каналу "Чорноморка" висловив заступник голови Верховної Ради Микола Томенко, повідомляє прес-служба політика.

Томенко заявив, що останні дії міліції та рішення судів, які приймаються під тиском влади, дійшли до свого абсурдного кінця – в Україні вирішили заборонити не лише мітинги і демонстрації, а й пікети, аргументуючи це начебто захистом національної безпеки.

"Якщо в сучасній державі ХХІ століття забороняється вийти на пікет з гаслами, в яких написано "ні політичним репресіям" чи "за демократичну Україну", - влада може погано закінчити, оскільки суспільство, яке не отримує можливості в законний спосіб висловлювати свою точку зору, буде це робити в не правовий спосіб", - наголосив політик.

Так Томенко прокоментував те, що партія "Батьківщина" сьогодні мала намір провести біля Лівадійського палацу, де проходить 8-ма Ялтинська щорічна зустріч,  пікети з плакатами стосовно політичних репресій та судового процесу над Юлією Тимошенко, натомість транспорт з учасниками пікету не випустили за межі Сімферополя, а тому пікет було розташовано вздовж дороги на виїзді з міста.

Підсумовуючи, Томенко ще раз наголосив, що пікет - це природне політичне і конституційно передбачене право громадян.

Він також нагадав, що навіть у найгірші часи громадяни мали таку можливість і для цього треба було лише попередити про місце проведення такої протестної акції.

Зараз ви читаєте новину «Забороною акцій опозиції влада провокує суспільство на жорсткі дії - Томенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути