середа, 20 березня 2019 18:10

За все добре, проти всього поганого - програму Зеленського перевірили на факти

За все добре, проти всього поганого - програму Зеленського перевірили на факти
Комік Зеленський у своїй програмі кандидата в президенти пообіцяв те, що вже працює. Фото: УНІАН

Кандидат в президенти, шоумен Володимир Зеленський обіцяє зробити у медицині те, що вже виконується. Такі висновки зробили на сайті "Детектор медіа" після перевірки його програми.

"За все добре, проти всього поганого" — таку стратегію обрав очільник студії "95 квартал", лідер президентських перегонів Володимир Зеленський щодо медицини (а заодно й освіти — вони в нього нероздільні). Єдине, чого не врахував Володимир Зеленський, — усі пункти його передвиборної програми вже реалізуються".

"Професії лікаря та вчителя повинні стати престижними і високооплачуваними", - стверджує Зеленський у програмі.

"Сімейні лікарі, терапевти й педіатри, а також медсестри, що працюють у закладах первинної допомоги з ефективним керівництвом ще з минулого року отримують значно більше грошей. Тепер зарплата не залежить від штатного розпису — її визначають умови колективного договору. Це ефективно працює в тих закладах, де колектив відстоює свої права. Й у випадку, коли лікар підписав оптимальну кількість угод, його зарплатня становить від 17 до 20 тисяч гривень (дані за жовтень 2018 року). Втім, Зеленьский та його команда взагалі не дуже уважні в розрахунках зарплатні (й обіцянках) — і лікарів, і вчителів", - пише видання.

Зеленський обіцяє, що пацієнт буде сам визначати програму страхування, обирати заклад, лікаря, спосіб лікування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів, як обирав між Пінчуком і Коломойським

Така система вже працює в Україні. "У рамках всеукраїнської кампанії "Лікар для кожної сім'ї", що розпочалася у квітні 2018 року, свого сімейного лікаря, терапевта й педіатра вже обрали 26 мільйонів українців".

"Найважливіший крок в охороні здоров'я — перехід до страхової медицини. Базовий рівень страхування для малозабезпечених верств населення — за рахунок держави".

Така система вже працює на етапі первинної медичної допомоги. "У 2020 році має запрацювати в повному обсязі державне страхування через Національну службу здоров'я, яка забезпечить кожній людині в Україні гарантоване покриття основних медичних послуг первинної, спеціалізованої амбулаторної і стаціонарної, екстреної допомоги й реабілітації із загальних податків, які сплачує кожен в Україні".

"Ліки, які пройшли реєстрацію у країнах ЄС та США, не будуть отримувати додаткових дозволів в Україні", - говориться у програмі кандидата.

"Із кінця 2017 року в Україні працює спрощена процедура реєстрації лікарських засобів: препарати, що пройшли всі етапи перевірки якості в країнах із жорсткими регуляторними вимогами (Швейцарія, Японія, США, Австралія, Канада), можна зареєструвати усього за 17 днів", - пише "Детектор медіа".

Кримськотатарський телеканал ATR запросив запросили на дебати Петра Порошенка, Юлію Тимошенко і Володимира Зеленського. Ведучим теледебатів стане журналіст Роман Скрипін.

Зараз ви читаєте новину «За все добре, проти всього поганого - програму Зеленського перевірили на факти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути