четвер, 22 липня 2010 12:32

За вирішення "питань" депутати вимагають 200 тисяч - Денькович

За вирішення "питань" депутати вимагають 200 тисяч - Денькович

Корупція серед депутатів Львівської міської та обласної рад набула чималого розмаху.

Такий висновок можна зробити зі слів екс-голова Львівської обласної організації "Батьківщини" і нардепа  Івана Деньковича у коментарі для Gazeta.ua.

"За вирішення якогось питання депутати можуть вимагати 50, і 100, і 200 тисяч гривень. Вони намагаються здерти гроші зі всіх. Вимагають плати з підприємців, які створюють людям робочі місця, платять у бюджет податки. Часто беруться вирішувати майнові питання. За кожен квадратний метр орендованого приміщення вимагають певну мзду. Сільський голова з кожного гектара землі платить їм десять відсотків данини", - розповів він.

За словами депутата, це відбувається не лише в БЮТі, а й в "Нашій Україні", "Порі", "Свободі" та інших осередках партій.

Денькович стверджує, що про це знають і міський голова Львова Андрій Садовий, і голова обласної ради Мирослав Сеник, однак жодним чином не реагують.

"У раді створені певні комісії: земельна, майнова, екологічна. Якщо людині треба вирішити якесь питання, вона зі всіма необхідними документами звертається до певної комісії. Без грошей її папери будуть лежати довго і нудно. Між комісією та тією людиною є посередники. Ці хлопці самі виходять на підприємця та пропонують за певну винагороду вирішити його питання. Отримані кошти ділять між членами комісії та членами фракції, якусь частинку залишають собі", - додав він.

Нагадаємо, що Денькович тривалий час очолював Львівську обласну організацію партії "Батьківщина" Однак, у червні депутат прийняв рішення приєднатися до коаліції та вийти зі складу партії. Пізніше він відкликав свої заяви. Однак після того, як в інтерв"ю одному зі ЗМІ він заявив про зв"язки екс-прем"єра з кримінальним світом, політрада партії Тимошенко ухвалила рішення про виключення Деньковича зі складу партії.

Зараз ви читаєте новину «За вирішення "питань" депутати вимагають 200 тисяч - Денькович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути