середа, 21 травня 2014 18:57

За відмову від російського паспорту кримчан виганяють з півострова

За відмову від російського паспорту кримчан виганяють з півострова
Фото: podrobnosti.ua

За даними групи "Інформаційний Опір", процес "відмови від громадянства Росії" у Криму перетворився на механізм виявлення і переслідування кримчан, які не є лояльними Москві.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав Дмитро Тимчук.

Зокрема, сама процедура "відмови від громадянства" тих жителів, хто не бажає приймати громадянство РФ, гранично ускладнена, - на оформлення необхідних документів і вистоювання в чергах в органах Федеральної міграційної служби РФ йде до тижня.

Одночасно громадян, що вирішили відмовитися від громадянства Росії, за домашніми адресами "відвідують" представники місцевої так званої "самооборони" , які вимагають від даних громадян забиратися з Криму. У ході таких вимог звучать погрози фізичної розправи.

"Подібні факти ми зафіксували в Сімферополі та Судаку.

Цілком очевидно, що дані провокації влаштовуються за активної участі ФМС РФ, яка передає адреси та прізвища "не лояльних" громадян місцевим бандформуванням.

Також варто відзначити, що автоматичне надання громадянства Росії кримчанам, без їх на те згоди, є грубим порушенням норм міжнародного права", - повідомляє Тимчук.

Зараз ви читаєте новину «За відмову від російського паспорту кримчан виганяють з півострова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути