вівторок, 28 вересня 2010 16:56

За узаконення російської мови вимагають судити

За узаконення російської мови вимагають судити
Запорізька обласна організація Української Національної Асамблеї звернулася до прокуратури Запорізької області з приводу рішення Запорізької обласної ради від 09.09.10 про надання російській мові статусу регіональної.

Текст документу розміщено на офіційному сайті організації.

Унсовці вимагають з"ясувати додержання Запорізькою обласною радою передбаченої законодавством України процедури під час прийняття зазначеного рішення, проаналізувати рішення Запорізької обласної ради N 10 від 09.09.2010 щодо відповідності його Конституції України, рішенню Конституційного Суду України N 10-рп/99 від 14.12.1999, законам України, іншим актам законодавства, прийнятими на їх основі й у випадку невідповідності рішення Запорізької обласної ради N 10 від 09.09.2010 законодавству України вжити заходи прокурорського реагування.

Нагадаємо, що 9 вересня 2010 року Запорізька обласна рада на своєму засіданні ухвалила рішення "Про реалізацію конституційних гарантій на вільне використання російської мови в Запорізькій області та сприяння виконанню зобов"язань України щодо реалізації норм Європейської хартії регіональних мов або мов меншин".

Зазначеним рішенням російській мові надано статусу регіональної мови на території Запорізької області та зазначено перелік доручень органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування Запорізької області для впровадження російської мови як регіональної поряд з державною мовою – українською.

Очолює Українську Національну Асамблею син головнокомандувача УПА, генерал-хорунжого Романа Шухевича - Юрій.

Зараз ви читаєте новину «За узаконення російської мови вимагають судити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути