пʼятниця, 24 червня 2011 15:30

"За Україну!" застерегла Януковича від підписання "Харківських угод-2"

"За Україну!" застерегла Януковича від підписання "Харківських угод-2"

Партія "За Україну!" вимагає від Міністерства закордонних справ України оприлюднити інформацію щодо мети візиту прем'єр-міністра Російської Федерації Володимира Путіна до України, а також застерігає чинну українську владу від спроб підписання "Харківських угод-2".

Як повідомила прес-служба партії, про це заявив народний депутат В'ячеслав Кириленко.

За словами політика, напередодні візиту російського прем'єра, українські ЗМІ і експерти неодноразово заявляли, що його метою є педалювання вступу України до Митного союзу та створення так званого спільного підприємства між "Нафтогазом" та "Газпромом".

Разом з тим, Кириленко наголосив, що будь-які спроби втягнути Україну в Митний союз унеможливлять просування України до зони вільної торгівлі з Євросоюзом та безвізового режиму з ЄС.

Щодо можливого створення спільного підприємства між "Нафтогазом" та "Газпромом", то політик зазначив, що це буде не спільне підприємство, а "поглинання українського "Нафтогазу" російським газовим монополістом".

"Вся Україна пам'ятає зрадницький Харківський пакт, який здав українську територію Кремлю, натомість отримавши подорожчання цін на газ для населення в рази, - сказав В'ячеслав Кириленко. - Тому партія "За Україну!" застерігає владу від спроб підписати "Харківські угоди-2", оскільки такі спроби неодмінно наштовхнуться на спротив як в парламенті, так і поза його межами".

Нагадаємо, прем'єр Росії Володимир Путін 25 червня відвідає Крим.

Слід також зазначити, що Росія надасть Україні знижку на паливо тільки за умови створення СП "Нафтогазу" і "Газпрому". Про це 21 червня йшлося на переговорах, які відбулися між делегаціями НАК "Нафтогаз України" і "Газпрому".

Зараз ви читаєте новину «"За Україну!" застерегла Януковича від підписання "Харківських угод-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути