четвер, 01 березня 2012 11:57

За списком Партія регіонів отримає 25% - "регіонал"

За списком Партія регіонів отримає 25% - "регіонал"

Нардеп із Партії регіонів Володимир Зубанов сумнівається, що опозиція на парламентських виборах отримає 270 мандатів.

Так Gazeta.ua він прокоментував заяву заступника лідера "Батьківщини" Олександра Турчинова про те, що опозиційні сили візьмуть 100 мандатів по мажоритарці і 170 – за списками.

"Турчинов враховує якийсь ідеальний варіант, який не можна буде виконати. На кожному мажоритарному окрузі не буде по одному представнику влади та опозиції. Буде багато кандидатів, які говоритимуть про свої самостійні позиції та погляди. Відомі бізнесмени та громадські діячі підуть на округи, де вони відомі. Тому змагання буде дуже серйозним. По мажоритарці пройдуть більш-менш відомі люди, а не ті, про яких говорить Турчинов. Бо тут виборець підходить до вибору більш прагматично, враховуючи реальні можливості того чи іншого кандидата", - зазначив депутат.

"Ми вже маємо такий досвід і знаємо: більшість, яка приходить по мажоритарці, налаштована співпрацювати із владою, а не консультуватися із нею. Вони йдуть із реальними пропозиціями про покращення ситуації в тому чи іншому окрузі. А в суперечці із владою це зробити неможливо. Мажортарщики не будуть такими радикальними, як думає Турчинов. Ті цифри, які він називає по мажоритарці, треба поділити на три-чотири. Тоді можна отримати для опозиції реальні шанси. У них так може пройти Тягнибок, ще декілька радикально налаштованих людей, відомих на всю Україну. Інші не пройдуть", - наголосив Зубанов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тягнибок: "Кагебістську машину" запущено - попередьте рідних, що за ними стежать

За його словами, рейтинги партій змінюються ближче до виборів, коли більше людей визначаються зі своєю позицією.

"Наприклад, хотіли голосувати за партію Литвина, але бачать, що голос може пропасти, бо вона не подолає 5%. Вони, підтримуючи цю партію, будуть голосувати за іншу реальну силу, яка, на їх думку, точно буде у Верховній Раді", - пояснив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін хотів бачити при владі Тимошенко, бо її легше купити - WikiLeaks

"Регіонал" вважає, що зараз опозиція роз'єднана.

"Більшість опозиціонерів, які йдуть на вибори, вже були при владі. Показали, на що здатні. Всі політичні сили будуть критикувати одну – Партію регіонів. Казатимуть, що неефективно провела реформи, те і те не зробила. Але у неї є своя перевага. Може буде говорити: нам дісталася погана спадщина, як і є, що ми перша партія, яка набралася мужності і почала хоч щось робити за ці 20 років. Саме на такій виборчій кампанії Партія регіонів отримає свої мінімум 25% підтримки", - додав депутат.

Зараз ви читаєте новину «За списком Партія регіонів отримає 25% - "регіонал"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути