четвер, 01 березня 2012 09:31

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Турчинов хотів переговорити з Тимошенко щодо об'єднання опозиції - її це дуже цікавить

Турчинов хотів переговорити з Тимошенко щодо об'єднання опозиції - її це дуже цікавить

На запланованому побаченні з екс-прем'єром Юлією Тимошенко, яка перебуває в Качанівській виправній колонії у Харкові, перший заступник голови ВО "Батьківщина" Олександр Турчинов не планував обговорювати "дуже серйозні стратегічні питання".

"Я розумів, що побачення проходить в присутності представника пенітенціарної служби, і я навряд чи міг би обговорити занадто серйозні стратегічні питання ... Головна мета була побачити саму Юлію Володимирівну, і для наших членів партії, нашого активу неможливість з нею спілкуватися - це дуже серйозна проблема. Побачити, почути її - це була тема номер один", - сказав Турчинов.

При цьому він зазначив: "У той же час є блок питань, який я б, безумовно, спробував обговорити, - пов'язаний з партійним будівництвом, зі з'їздом ("Батьківщини"), який планується наприкінці березня, і головне питання, яке цікавить Юлію Володимирівну, яке вона постійно задає мені через захисників, - це питання об'єднання опозиції. Це одне з питань, що вона чітко тримає на контролі, і в якому ми досить далеко просунулися".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" продовжила партійні повноваження Тимошенко

Він зазначив також, що зараз йдуть активні консультації з іншими опозиційними партіями не тільки з питання узгодження кандидатів від опозиції по мажоритарних округах, але і про формування єдиного партійного списку на виборах до Верховної Ради.

"Все більше опозиційних політиків приходить до висновку, що Юлія Володимирівна права, і потрібно йти єдиним партійним списком ... Зараз це питання активно відпрацьовується, і якщо ще місяць тому в мене не було оптимізму в цьому питанні, то зараз я - достатній оптиміст з цього приводу", - зазначив Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турчинов будує "провладний" БЮТ?

Як повідомлялося, Турчинов отримав дозвіл на короткострокове побачення з Тимошенко в Качанівській виправній колонії 29 лютого. Однак побачення не відбулося, тому що Тимошенко відмовилася зустрічатися в спеціально відведеному приміщенні, пославшись на погане самопочуття.

Начальник Качанівської колонії Іван Первушкін заявив, що вимога Тимошенко суперечить законодавству. "Такі побачення проводяться тільки в спеціально відведених приміщеннях для короткострокових побачень. Ми не маємо права допускати цивільна особа в охоронювану зону", - сказав Первушкін.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов хотів переговорити з Тимошенко щодо об'єднання опозиції - її це дуже цікавить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути