понеділок, 14 жовтня 2013 11:41

За сьогоднішні провокації відповідатиме Захарченко — "свободівець"

За сьогоднішні провокації відповідатиме Захарченко — "свободівець"
Юрій Сиротюк. Фото: news.liga.net

Влада панічно боїться українського народу, особливо націоналістів.

Так Gazeta.ua "свободівець" Юрій Сиротюк прокоментував те, що правоохоронці завертають активістів "Свободи", які їдуть до Києва на Марш УПА.

"Концентрація великої кількості українців в одному місці приводить режим у ступор. Я не бачу причин, аби бити скло, проколювати колеса, тероризувати перевізників, слідкувати за активістами "Свободи" через те, що вони щороку приїжджають до столиці на Марш. Це традиційний захід, який відбувається з року в рік, незалежно від того, хто при владі. Так було за часів Кравчука, Кучми, Ющенка та за президентства Януковича. Зараз з кожного регіону їде представництво "Свободи". Це може бути по мікроавтобусу або по два. Якщо десь по 50 людей з кожної області, то приїде тисяча активістів. Бо ключову кількість на таких маршах складають кияни. Але я не можу пояснити причини того дикунства, яке зараз відбувається", - зазначив він.

За словами політика, вчора міліція звернулася до організаторів акції, аби вони не чинили ніяких провокацій.

"А хіба були приводи? За 20 років Маршу УПА хоч раз була провокація з нашого боку? Ми завжди приходили святкувати із дружинами та дітьми. Покрова — це велике свято. Ми концерт робимо, а не бійку. Це тільки божевільний може повести свою родину туди, де будуть сутички. Не було ні одного 14 жовтня, аби ми вчиняли щось таке", - наголосив Сиротюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Свободівці" та комуністи проведуть мітинги в центрі Києва: можливі провокації

Нардеп зауважив, що порядок на акції мають забезпечувати правоохоронні органи, але цього року влада готує провокації.

"Вони почалися ще до початку ходи. Ми думаємо, що і по ходу Маршу вони будуть. У нас будь-яка організація не може влаштувати провокацію. За такими речами завжди стоїть міністр внутрішніх справ з біноклем, як це було навесні під час акції "Вставай, Україно!". Ми розуміємо: якщо сьогодні будуть провокації, всю відповідальність за них понесе Міністерство внутрішніх справ — персонально міністр Захарченко. Бо те, що відбувається по всій Україні, робиться скоординовано, має один пункт керування і систему дій. Але ми налаштовані на мирну ходу. Зі свого боку будемо робити все, аби сутичок не було. Але якщо міліція захоче щось таке організувати, то повинна усвідомлювати, що буде за це відповідати", - підкреслив "свободівець".

Говорячи про те, як "Свобода" реагуватиме на можливі провокації, він поцікавився, навіщо країні міліція, якщо громадяни самі змушені себе захищати.

Нагадаємо, 14 жовтня Всеукраїнське об'єднання "Свобода" організовує в Києві "Марш боротьби". У ЗМІ уже з'явилася інформація

Зараз ви читаєте новину «За сьогоднішні провокації відповідатиме Захарченко — "свободівець"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

78

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути