Ексклюзиви
пʼятниця, 12 грудня 2014 13:42

За скасування санкцій проти "сім'ї" відповідальний Ярема - ЗМІ

За скасування санкцій проти "сім'ї" відповідальний Ярема - ЗМІ
Фото: rian.com.ua

Європейський Союз може скасувати персональні санкції проти деяких колишніх посадовців режиму Януковича через відсутність кримінальних проваджень та висунутих проти них обвинувачень з боку правоохоронних органів України.

Таке пояснення Укрінформу дав високопоставлений представник ЄС у Брюсселі.

"Так, насправді, у Раді ЄС триває процес перегляду режиму санкцій, запроваджених проти близько 20 колишніх представників режиму Януковича. Цей список грунтується на даних про особи, які ми отримали від правоохоронних органів України, що проводять проти них розслідування. Нині проблема полягає у тому, що ми отримали повідомлення від наших партнерів у Києві, від правоохоронних органів, що деякі з цих людей уже не перебувають під слідством. Відтак, ми повинні ретельно ставитися до юридичних підстав для таких санкцій", - розповів співрозмовник агентства.

Водночас він наголосив, що рішення ще не ухвалено.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація про те, що деякі чиновники часів Януковича можуть добитися через суди скасування санкцій ЄС через бездіяльність Генпрокуратури України.

Євросоюз 5 березня "заморозив" активи 18 українських колишніх посадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю.

Позови до Суду ЄС на оскарження блокування активів подали екс-президент Віктор Янукович та два його сини, екс-прем'єр-міністр Микола Азаров та його син, брати Андрій та Сергій Клюєви, бізнесмен Сергій Курченко, колишній генеральний прокурор Віктор Пшонка та його син, а також колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов.

Зараз ви читаєте новину «За скасування санкцій проти "сім'ї" відповідальний Ярема - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути