четвер, 22 березня 2018 02:00

За Путіна "вкинули" майже 10 мільйонів бюлетенів - експерт

За Путіна "вкинули" майже 10 мільйонів бюлетенів - експерт
Вибори були нелегітимні. Фото: Експерт

У ході виборів президента РФ 18 березня за "головного кандидата" Володимира Путіна було викинуто близько 10 мільйонів бюлетенів.

Про це розповів експерт з електоральної статистики Сергій Шпилькін, який раніше опублікував кілька наукових статей про статистичні аномалії на виборах в РФ, повідомляє "Радио Свобода".

Шпилькін та інші фахівці аналізують дані виборів на рівні виборчих дільниць, які офіційно публікує ЦВК. На думку експерта, вибори 18 березня виявилися, при цьому, дещо "чистішими" за більшість інших виборів за останні 15 років.

Згідно з оцінкою Шпилькіна, реальна явка на виборах склала близько 62 відсотків. "Путін одержав щось на кшталт 45 мільйонів голосів, точність тут не настільки висока в таких оцінках. Це, на відміну від офіційних результатів, менше половини росіян, що мають право голосу. Попередня оцінка реального відсотка голосів за Путіна – близько 73 відсотків", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дональд Трамп пояснив, чому він привітав Путіна з перемогою

За даними ЦВК РФ, офіційна явка на виборах президента РФ 18 березня склала 67,49%. Володимир Путін переміг у першому турі, отримавши понад 56 млн голосів (76%).

Зараз ви читаєте новину «За Путіна "вкинули" майже 10 мільйонів бюлетенів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути