вівторок, 04 грудня 2012 23:51

За гроші Ахметова і Януковича Олійник позбавить Єнакієве від реноме бандитського міста

4 грудня в Донецьку кандидат від ПР на пост міського голови Єнакієве Валерій Олійник презентував свою передвиборну програму. Як повідомив кандидат, в якості пріоритетних завдань він розглядає позбавлення Єнакієвого від негативного іміджу та підвищення інтелектуального і культурного рівня городян.

"Єнакієве чомусь асоціюється з містом бандитів, а наше завдання - представити місто в іншому ракурсі, розмалювати його абсолютно іншими фарбами" - сказав кандидат, зазначивши, що вже почав руйнувати "неправильний стереотип" в оцінці рідного міста Президента України.

Досі єдиною міською пам'яткою в Єнакієвому був музей космонавта Берегового. На питання яким чином Валерій Олійник буде досягати підвищення інтелектуалізації кандидат сказав, що, працюючи над розвитком місцевих жителів, вже створив свій персональний сайт, де можна ознайомитися з його діяльністю, як кандидата, а заодно з подіями, які відбуваються в соціальній, культурній та комунальній сфері. Так само Валерій Олійник збирається відродити Єнакіївське радіо і телебачення, відкрити в місті музей прикладного мистецтва.

Коли Валерію Олійнику нагадали про проект створення в Єнакієвому техноленд (музею промисловості на території закритої шахти), він повідомив, що ця ідея виявилася "мильною бульбашкою" і реалізувати її нереально.

"Ми підрахували, ця ідея коштувала б 5 мільярдів гривень".

Щоб поліпшити соціальну ситуацію в місті Олійник має намір почати котеджне будівництво. Для цього в Єнакієвому побудують завод з виробництва котеджних блоків.

Економіку Єнакієвого Валерій Олійник сподівається підняти шляхом виведення нелегального бізнесу з тіні. При цьому, відповідаючи на питання про легалізацію нелегального вуглевидобутку, яке масово ведеться в околицях міста, кандидат заявив, що йому невідомо про існування копанок в Єнакієвому.

"Офіційно Заявляю вам, на території міста Єнакієве копанок не існує, їх немає в природі, а всі, хто там працював, повернулися на державні шахти" - повідомив журналістам довірена особа Олійника гендиректор ДП "Орджонікідзевугілля" Павло Череповський.

З метою покращення криміногенної обстановки Олійник хоче забезпечити міські вулиці відеокамерами.

Однак, здійснити грандіозні плани кандидат Єнакієвого зможе тільки за рахунок державного та обласного бюджетів. Так само Валерій Олійник дуже розраховує на допомогу мільярдера Ріната Ахметова, чиє підприємство Єнакіївський металургійний завод коптить міське повітря.

"Ми готові брати участь у конкурсах, щоб отримати кошти з держбюджету. А система безпеки, яка запропонована міськвідділу внутрішніх справ, її встановлення та утримання коштує мільйон гривень. Ми звернулися в "Метінвест", і це питання перебуває на розгляді" - сказав він.

Без підтримки Президента і Ахметова, за власною оцінкою кандидата, не більше 15 % його економічної і соціальної програми можна реалізувати за рахунок коштів міського бюджету.

"Єнакіївський бюджет хоче бажати кращого. Це не смішно, хочеться плакати" - сказав Валерій Олійник.

Як виявилося, він в курсі, що рівень зарплат і соціальна сфера на ахметовскому ЄМЗ заслуговують критики.

"Є питання до містоформуючого підприємства. Ми їх вже піднімали з директором заводу, і я буду ще зустрічатися з "Метінвестом". Питання стоїть про збільшення фонду заробітної плати на підприємстві" - сказав Валерій Олійник.

Нагадаємо, 11 серпня після інсульту помер Сергій Рухадзе - попередній голова Єнакієве, який керував містом більше десяти років. У зв'язку з цим на 16 грудня призначені дострокові вибори в місті.

Зараз ви читаєте новину «За гроші Ахметова і Януковича Олійник позбавить Єнакієве від реноме бандитського міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути