понеділок, 21 травня 2012 20:47

"За електронним голосуванням майбутнє України" - голова КВУ

"За електронним голосуванням майбутнє України" - голова КВУ
На думку політолога, частково електронне голосування можна було б запускати вже на прийдешніх виборах. Фото: news.ub.ua

Голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко переконаний, що незабаром в Україні запровадять електронне голосування, мало того, частково його можна було б запускати вже на прийдешніх виборах.

Про це він заявив під час веб-конференції.

"Я вважаю, що за електронним голосуванням майбутнє. З іншого боку виборці, які зараз кажуть, що куплені всі комісії, після запровадження електронного голосування казатимуть, що туди втрутилися хакери, були там транзитні сервери і т. д., – говорить політолог. – У людей немає довіри до виборів як таких. Упевнений, що при електронному голосуванні той, хто програє буде першим казати, що це все сфальсифіковано, бо було якесь втручання тощо".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: КВУ: Закордонні округи повинні мати своїх мажоритарників

На думку Черненка, електронне голосування буде доцільним тоді, коли в Україні з'явиться довіра до виборів і виборчого процесу як такого, і коли політики не будуть постійно підривати цю довіру своїми діями.

"Крім того, зараз це дуже важко технологічно зробити. Навіть якщо там по лінії Укртелекому до кожної дільниці якимось чином під'єднати. Є ж люди похилого віку, скажімо, старенькі бабусі, яким це взагалі навіть пояснити дуже важко", – зазначив голова КВУ.

Він також додав, що жодна країна не переходила відразу на електронне голосування, завжди було це паралельно.

"Зараз у більшості країн воно є вибірковим: хочете голосуйте традиційно, а хочете по інтернету. Україні треба до цього йти. Я вважаю, що, можливо, елементи електронного голосування навіть на цих виборах вже можна було вводити. Але в тій гострій політичній ситуації, у тому протистоянні, яке зараз є, говорити про це, на жаль, не доводиться", – резюмував Черненко.

Зараз ви читаєте новину «"За електронним голосуванням майбутнє України" - голова КВУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути