вівторок, 30 серпня 2011 14:09

Спецтема: 20 років незалежності!

За акції на День незалежності до міліції викликають донецьких опозиціонерів

За акції на День незалежності до міліції викликають донецьких опозиціонерів

У Донецьку за святкування Дня незалежності на допит до міліції викликали заступника голови Конгресу Українських Націоналістів Марію Олійник.

"В понеділок 29 серпня, під час чергового судового засідання по справі закриття україномовних шкіл Макіївки, в якому я представляла інтереси батьків школярів, донецька міліція намагалась на вході в суд доправити мене до відділу міліції на допит", - розповіла вона.

Олійник відмовилась куди-небудь іти, мотивуючи це неможливістю покинути батьків під час суду, а журналісти, за її словами, стали на захист.

"Тоді міліція вручила мені запрошення, згідно з яким я маю бути у середу 31 серпня о 15.00 у Ворошилівському райвідділку міліції міста Донецька в якості очевидця по факту проведення святкових заходів до 20 річниці Незалежності України у Донецьку", - продовжує заступник голови Конгресу Українських Націоналістів.

За словами політика, донецька влада таким чином мститься їй особисто за організацію святкування ювілею Незалежності, коли сотні донеччан провели ходу центром міста та співали українських пісень на відміну від влади, яка святкувала це свято 22 серпня.

"Заявки на проведення заходів 24 серпня у Донецьку національно-патріотичними партіями було подано заздалегідь. Але, з подачі міської влади кілька громадських організацій після нас подали заявки на заходи у той же самий час і у тому самому місці. З 17.30 23 серпня до 5.30 24 серпня, тобто цілих 12 годин, тривало судове засідання під керівництвом судді Тарасенка, який своїм рішенням заборонив усі святкові заходи в Донецьку цього дня", - розповіла вона.

За словами Олійник, 24 серпня о 6.00 ранку їй зателефонували і спробували зачитати постанову суду, однак вона слухати не стала, бо такої норми не існує. "24 серпня біля 500 осіб зібрались на площі Лєніна та пройшлись ходою до пам'ятника Шевченка, де провели мітинг і святковий концерт, як і планувалось. За що тепер і прагнуть мене покарати", - підкреслила заступник голови Конгресу Українських Націоналістів.

Зараз ви читаєте новину «За акції на День незалежності до міліції викликають донецьких опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути