неділя, 12 березня 2023 12:39

Спецтема: Війна Росії проти України

"З вами щось не так" – Кулеба звинуватив в лицемірстві організаторів "Оскара" 

"З вами щось не так" – Кулеба звинуватив в лицемірстві організаторів "Оскара" 
Виступу президента Володимира Зеленського на 95-ій церемонії премії "Оскар", як і торік, не буде. Фото: ОП

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав лицемірством рішення не дати виступити президенту Володимиру Зеленському на 95-й церемонії вручення премії "Оскар".

Він нагадав, що одним із головних претендентів на перемогу буде фільм про війну. Про це Кулеба заявив в інтерв'ю німецькому виданню Bild.

"Якщо "На Західному фронті без змін" (номінований фільм про війну. – Gazeta.ua) отримає "Оскар" як найкращий іноземний фільм, а президенту Зеленському, який воює, керує країною, бореться у найбільшій в Європі війні з часів Другої світової, не дозволять виступити, то найкращого прикладу лицемірства топменеджерів і продюсерів у кіноіндустрії ви не знайдете" – заявив Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мистецтво не може бути нейтральним: Зеленський виступив на відкритті "Берлінале"

Міністр вважає, що слова "смішно" недостатньо, щоб описати це лицемірство.

"Я не сумніваюсь у якості фільму. Просто кажу – люди, якщо ви збираєтесь нагородити фільм про війну і не розумієте, що коли ви п'єте шампанське, одягаєте гарні сукні та діаманти, хтось інший не хоче слухати справжню військову історію, що відбувається тут і зараз, – отже, з вами щось не так", – заявив Кулеба.

9 березня стало відомо, що Американська кіноакадемія знову відмовляється показувати звернення Володимира Зеленського під час вручення премії.

До кіноакадемії з проханням включити виступ Зеленського звертався агент компанії WME Майк Сімпсон, проте отримав відмову. Сімпсон представляє Аарона Кауфмана, який разом з актором Шоном Пенном зняв документальний фільм про Зеленського "Суперсила".

Торік президенту України відмовили у виступі. Проти виступив продюсер церемонії вручення премії Вілл Пакер. Через це актор Пенн закликав бойкотувати церемонію.

У листопаді 2022-го Пенн вирішив віддати Зеленському свою статуетку "Оскар" як жест підтримки.

Зараз ви читаєте новину «"З вами щось не так" – Кулеба звинуватив в лицемірстві організаторів "Оскара" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути