понеділок, 23 травня 2011 16:02

З уряду звільнять Балогу, Єжеля, Ярошенка та Тігіпка?

З уряду звільнять Балогу, Єжеля, Ярошенка та Тігіпка?

Після звільнення міністра охорони здоров'я Іллі Ємця, обов'язково будуть відставки й інших міністрів, вважає політолог Віктор Небоженко.

"Але не треба думати, що у нас, як в європейській країні, серія відставок ініціюється або зсередини, або парламентом, - припускає він у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - У нас це неможливо. Йдуть міністри, які є міністрами-одинаками. У яких немає лобістського прикриття, єнакієвської прописки або ж макіївської школи мужності".

За словами експерта, це можуть бути міністр оборони Михайло Єжель, міністр фінансів Федір Ярошенко, міністр надзвичайних справ Віктор Балога та віце-прем'єр з соціальних питань Сергій Тігіпко: "Подивіться, хто не був з Януковичем останні десять років. Усі, хто не належить до донецького клану, можуть вилетіти за будь-яким приводом - будь-то відсутність реформ чи недостатня співпраця з МВФ. Не треба думати, що президент серйозно взявся за реформування Кабміну. Справжньою сенсацією буде, якщо знімуть з роботи когось з "донецьких".

Небоженко зазначив, що прем'єр Микола Азаров не контролює склад Кабміну.

"Сьогоднішній Кабмін - це скоріше промисловий парламент, - говорить експерт. - Через це, грубо говорячи, здихає Верховна Рада. Немає необхідності у промислових комітетах, серйозній законодавчій діяльності. Усе вирішують віце-прем'єри. Кожен з них стягнув на себе пучок міністерств і відчуває там себе хазяїном. Таким собі промисловим феодалом. У Клюєва, Колеснікова - свої городи, Бойко займається газом. Цих людей принципово зняти не можна. Що може наказувати їм Азаров? Це не тому, що вони сильніші та впливовіші. Так розподілили сили під час адмінреформи. Будь-який інший прем'єр стане технічною фігурою, яка організовує та координує діяльність міністерств".

Зараз ви читаєте новину «З уряду звільнять Балогу, Єжеля, Ярошенка та Тігіпка?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути