вівторок, 17 травня 2011 18:52

У Партії регіонів пояснили, за що Янукович звільнив Ємця

У Партії регіонів пояснили, за що Янукович звільнив Ємця

Екс-міністр охорони здоров'я Ілля Ємець зволікав із проведенням медичної реформи.

Такий висновок можна зробити зі слів голова Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров'я Тетяни Бахтеєвої.

"Кабмін вже практично підготував законопроекти по реформі, - сказали вона у коментарі кореспонденту Gazeta.ua. - Ми з ними знайомі. Справа у часі. Думаю, вони будуть підтримані Верховною Радою. Президент ще восени озвучив терміни проведення реформ. Були терміни до 1 січня, потім - до 1 березня. Нажаль, це не зроблено. Нажаль, не маємо навіть зареєстрованих законопроектів. Така затримка сьогодні не дозволена. У якомусь ступені, це є провиною Іллі Ємця. Є керівник, міністр. Він керує галуззю. Треба ж розуміти, що тут не можна зволікати. Потрібна була більш активна робота. І робота більш продуктивна та згуртована. Згуртована робота з Адміністрацією президента та комітетом Верховної Ради. А він був лише на двох засіданнях комітету".

Вона нагадала, що потрібно внести зміни до статей закону про охорону здоров'я та висловилася на її підтримку: "Реформа гарантує можливість отримати доступну медичну допомогу мені та усім іншим. Зараз у Чернігівській, Ровенській, Волинських областях їдемо інколи по 10-30 км і бачимо лише по декілька домів, в яких живуть тільки влітку. А у районі є ФАП, який відкритий цілий рік, і він фінансується і майже нікому не потрібен. А є місця, де такі пункти потрібно відкривати".

Сьогодні президент Віктор Янукович звільнив міністра охорони здоров'я Іллю Ємця. За чутками, відомство може очолити перший заступник міністра Олександр Аніщенко.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів пояснили, за що Янукович звільнив Ємця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути