четвер, 21 лютого 2013 02:35

З таким фінансуванням у нас ніколи не буде якісних доріг - ударівець

З таким фінансуванням у нас ніколи не буде якісних доріг - ударівець
Фото: obozrevatel.com

В Україні не буде якісних доріг, якщо держава не подолає корупцію в галузі та не збільшить фінансуванняДля вирішення катастрофічної ситуації з якістю вітчизняних доріг необхідно подолати корупцію в галузі, збільшити фінансування та забезпечити реальну конкуренцію серед компаній, які займаються ремонтом доріг.

Про це завив в ефірі телеканалу "TBi" заявив народний депутат фракції "УДАР" Павло Різаненко.

"Бюджет "Укравтодору" на цей рік – 18 мільярдів гривень, з яких 8 – на погашення боргу. Тобто, на дороги виділяється близько 10 мільярдів. Це або 250 кілометрів нової автомагістралі, або 60 гривень на ремонт одного кілометру дороги. З таким фінансуванням у нас все одно ніколи не буде якісних доріг", - зазначив депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УДАР завтра вимагатиме в Попова звільнити директора "Київавтодору"

Павло Різаненко зауважив, що через корупцію в галузі ми можемо спостерігати абсурдні ситуації, коли новий асфальт кладуть буквально на сніг. "Це було, зокрема, у Броварах, і ці факти зафіксовані на відео. Пояснюється це дуже просто: тендер отримує та компанія, яка запропонує найбільший "відкат". На початку року іде "торгівля", і в результаті кошти, які необхідно негайно освоювати, виділяються під кінець року.  Це також одна з причин такого критичного стану доріг в Україні", - наголосив Різаненко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрійський далекобійник застряг на дорогах Дніпропетровщини. 2 доби довелось сидіти у кабіні

Через це, зауважує депутат, у списку компаній, які виграли тендери на ремонт доріг в Україні, немає жодної міжнародної компанії, яка займається цим професійно, а ремонт доріг перетворився на можливість розкрадання коштів корумпованими чиновниками.

Зараз ви читаєте новину «З таким фінансуванням у нас ніколи не буде якісних доріг - ударівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути