середа, 31 січня 2024 15:02

Спецтема: Війна Росії проти України

З російського полону визволили 207 українців
16

31 січня з російського полону визволили 207 українців
Фото: Facebook.com/zelenskyy.official
31 січня з російського полону визволили 207 українців
31 січня з російського полону визволили 207 українців
31 січня з російського полону визволили 207 українців
31 січня з російського полону визволили 207 українців

У середу, 31 січня, з російського полону визволили 207 військових і цивільних українців.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Наші - вдома. 207 хлопців. Повертаємо попри все. Пам'ятаємо про кожного й кожну в полоні. Воїни та цивільні", - сказав Зеленський.

Відбувається робота щодо визволення усіх українських полонених, заявив президент.

"Маємо повернути всіх. Працюємо над цим. Зараз - чергова класна робота команди України. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Клименко - молодці", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буданов розповів подробиці найбільшого обміну полоненими

Серед визволених з ворожого полону - 95 представників Збройних сил України, 56 нацгвардійців, 26 прикордонників, 29 воїнів Територіальної оборони та один представник Національної поліції, повідомив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

"180 оборонців, які повертаються додому - з рядового та сержантського складу, ще 27 - українські офіцери. Щонайменше 36 з них мають поранення або серйозні хвороби. Найстаршому зі звільнених оборонців вже виповнився 61 рік, а наймолодшому невдовзі буде 21", - сказали.

Серед звільнених військовослужбовців - захисники Маріуполя, Херсона, бійці з острова Зміїний, морпіхи та бойові медики, повідомили.

Зокрема, з ворожого полону врятували молодшого сержанта Захара.

"Він потрапив до рук російських терористів разом зі своєю дружиною Тетяною після евакуації з "Азовсталі" у травні 2022 року. Менш, ніж за півроку жінку вдалося обміняти й повернути в Україну. Тетяна оселилася разом з двома доньками у Дніпрі. Однак 14 січня росіяни вдарили ракетою у багатоповерхівку, де мешкала родина. Захисниця загинула під завалами разом з молодшою донечкою та матір'ю чоловіка. Старша 19-річна донька Руслана сьогодні чекає на повернення тата", - повідомив Координаційний штаб.

Також повертаються додому медики, які у надлюдських умовах рятували побратимів і цивільних на Маріупольському металургійному комбінаті та "Азовсталі".

Повернувся на рідну землю старший лейтенант, який боронить Україну з 2014 року, пройшов Дебальцево і двічі удостоєний ордена "За мужність".

Визволені з неволі двоє рідних братів, солдатів ЗСУ Анатолій та Павло. Врятований також ще один оборонець острова Зміїний.

З початку повномасштабної російської агресії з ворожого полону визволили 3035 захисників і захисниць.

"Висловлюємо вдячність Об'єднаним Арабським Еміратам за надану допомогу та сприяння в організації цього обміну", - заявив Координаційний штаб.

3 січня Зеленський повідомив про звільнення з російського полону понад 200 українців. Обмін минулої середи - найбільший за кількістю повернутих оборонців, заявив Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Попередній обмін відбувався у серпні минулого року. З російського полону тоді звільнили 22 українських воїнів.

Зараз ви читаєте новину «З російського полону визволили 207 українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути