пʼятниця, 26 жовтня 2012 09:53

З початку року українці подали до Євросуду майже 10,5 тисяч скарг

З початку року українці подали до Євросуду майже 10,5 тисяч скарг
Україна по кількості скарг до ЄСПЛ на 5-му місці. Фото: www.ihrpex.org

Україна знаходиться на 5 місці по кількості подання скарг до Європейського суду з прав людини.

Про це заявила Ірина Швець керівник проекту з  євроінтеграції мережі ОПОРА.

"За 9 місяців з 1 січня до кінця вересня 2012 року на розгляді в ЄСПЛ знаходиться 10 400 скарг проти України. За цей же період Євросуд виніс 62 рішення проти України. У рейтингу країн за кількістю звернень, Україна, на жаль, знаходиться на 5 місці", - розповіла вона.

Крім того, за словами представника ОПОРИ, не врегульоване ще в Україні і право громадян на мирні збори. "Досі не маємо спеціального закону щодо реалізації цього права. Крім того, пам'ятаємо спробу реформування законодавство. А, власне, за допомогою громадянського суспільства довелося заблокувати той законопроект, який не відповідав висновку Венеціанської комісії", - підкреслила Швець.

Також вона зазначила, що протягом 2012 року в Україні з'явилося багато ініціатив, які стосуються протидії дискримінації, що можна вважати позитивним фактом. Хоча з іншого боку, якоїсь цільової програми чи плану заходів, як би воно розвивалося б, досі не має.

"Правосуддя також не стало більш відкритим та прозорішим для громадян, навпаки посилився політичний тиск на незалежних судів. З іншого боку, важливою подією стало ухвалення КПК, який має наблизити Україну до європейських стандартів судочинства, але водночас він містить і такі положення, які відходять від європейських принципів захисту прав людини", - наголосила Швець.

Зараз ви читаєте новину «З початку року українці подали до Євросуду майже 10,5 тисяч скарг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути