четвер, 19 квітня 2012 12:50

З Морозом чи без СПУ не подолає п'ятивідсотковий бар'єр – Таран

З Морозом чи без СПУ не подолає п'ятивідсотковий бар'єр – Таран
Сергій Таран вважає, що Мороз у Раді буде домовлятися із владою. Фото: ua.glavred.info

Соціалісти можуть потрапити до наступної Верховної Ради тільки по мажоритарці.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Сергій Таран.

"СПУ давно закінчила своє існування. По суті, вона ніколи не була соціалістичною, тому що була пов'язана із великим бізнесом. Перед тим, як соціалісти почали перебігати із коаліції в коаліцію, у них були шанси подолати прохідний бар'єр. Зараз у Олександра Мороза особистий рейтинг – нуль відсотків. Йому нічого не залишається, як покинути партію", - зазначив він.

За словами Тарана, з Морозом чи без, Соцпартія не зможе подолати п'ятивідсотковий бар'єр.

"Іронія полягає в тому, що до парламенту по мажоритарці, згідно закону про вибори народних депутатів, може потрапити будь-хто, хто має кошти або адміністративну підтримку влади. Крім того, багато що залежить від конкретного округу. Наприклад, по Західній Україні декому навіть велетенські гроші не допоможуть", - наголосив експерт.

Політолог вважає, що якщо нинішній лідер СПУ пройде до Верховної Ради, скоріше за все, співпрацюватиме із нинішньою владою, тому що останній поворот в його кар'єрі був спрямований на те, щоб домовлятися із Віктором Януковичем.

Таран також розказав, що по мажоритарці можуть піти різні політики, наприклад, Наталія Вітренко, Леонід Кравчук, Леонід Кучма.

Нагадаємо, що в ЗМІ з'явилась інформація про те, що лідер Соціалістичної партії України (СПУ) Олександр Мороз має намір оголосити делегатам квітневого партійного з'їзду про свою відставку. Політик збирається балотуватися на парламентських виборах по округу.

Зараз ви читаєте новину «З Морозом чи без СПУ не подолає п'ятивідсотковий бар'єр – Таран». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути