середа, 23 лютого 2011 13:22

З Лівії вилітає літак з українцями на борту

З Лівії вилітає літак з українцями на борту

Сьогодні об 11:45 за київським часом літак Іл-76 Міністерства оборони здійснив посадку в аеропорту Тріполі.

За даними МЗС України, очікується, що протягом декількох годин буде здійснюватися оформлення громадян України, які висловили бажання повернутися на Батьківщину в рамках евакуації з Лівії.

"Виліт літака в Україну очікується в проміжку між 13:00 і 14:00 за київським часом, але час буде залежати від ситуації в аеропорту Тріполі", - повідомили в МЗС.

Літак Іл-76 розрахований на 225 пасажирських місць. Дипломати посольства України в Лівії продовжують складати списки громадян, які бажають повернутися додому.

У МЗС обіцяють, що дипломати надаватимуть максимальне сприяння співвітчизникам при оформленні документів та проходження прикордонного контролю для безпечного повернення в Україну.

Водночас, у Міноборони повідомили, що літак Іл-76 Повітряних Сил України здійснить посадку в міжнародному аеропорту Бориспіль сьогодні ввечері, орієнтовно о 17:00-18:00 за київським часом.

Нагадаємо, що у зв'язку з дестабілізацією суспільно-політичної ситуації в Лівії МЗС настійливо рекомендує громадянам України тимчасово втриматися від поїздок у цю країну.

Там ще 15 лютого розпочалися масові акції протесту. Мітингувальники вимогають відставки Муаммара Каддафі, який править країною 42 роки.

22 лютого, з Києва до Тріполі планували відправити літак Міністерства оборони для евакуації громадян України. За даними МЗС, 170 громадян України підтвердили готовність евакуюватися. Пізніше МЗС повідомило, що змушене відкласти відправлення літака.

Зараз ви читаєте новину «З Лівії вилітає літак з українцями на борту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути