неділя, 26 грудня 2010 14:39

З лідерів опозиції з Януковичем зустрічався тільки Яценюк

З лідерів опозиції з Януковичем зустрічався тільки Яценюк

Лідери опозиції спростовують заяву президента Віктора Януковича про регулярні зустрічі з ними.

Про це повідомляє "Дзеркало тижня" у неділю.

Як відомо, в інтерв'ю телеканалам у п'ятницю Янукович заявив, що регулярно зустрічається з усіма опозиційними політиками, окрім лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко.

При цьому президент зазначив, що представники опозиції не говорять публічно про такі контакти з ним.

Про дві зустрічі з Януковичем повідомив тільки лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк.

"Я зустрічався з Віктором Януковичем незабаром після президентських виборів. Мені було запропоновано працювати в уряді, і я тоді ж публічно відповів на пропозицію - оприлюднив свою програму пріоритетних кроків уряду, повідомив, що готовий працювати, якщо зможу формувати команду і вона буде розділяти мої погляди", - розповів політик.

Він уточнив, що ще одна зустріч з президентом у нього відбулася влітку - після прийняття дискримінаційного закону про місцеві вибори, яким партія "Фронт змін" виключалася з виборчого процесу.

"Зустріч відбулася на моє прохання, я говорив про неконституційність прийнятого закону і необхідності президентського вето", - уточнив Яценюк.

Лідери партій "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко, "Європейской партії" Микола Катеринчук, "Української народної партії" Юрій Костенко, "Народної самооборони" Юрій Луценко та "Собору" Анатолій Матвієнко спростували факт зустрічей з Януковичем.

Лідери партій "Реформи і порядок" Сергій Соболєв, "Народного руху України" Борис Тарасюк і "Свободи" Олег Тягнибок також заперечують зустрічі з президентом.

Інформації про контакти лідерів "За Україну!" В'ячеслава Кириленка і "Нашої України" Валентина Наливайченка з Януковичем редакція в своєму розпорядженні не має.

Частина опозиціонерів не виключили таку можливість у майбутньому. Окремі лідери опозиційних партій в розмовах з президентом не бачать сенсу.

Зокрема, Гриценко зазначив, що якщо б Януковича цікавило, що потрібно робити в сфері національної безпеки і оборони, він міг би представити йому позицію профільного парламентського комітету.

"Викласти свої думки. Але його це не цікавить. Тому особливої необхідності в особистій зустрічі я не бачу", - додав він.

У свою чергу Луценко, зазначив, що "якщо б раптом мене запросили обговорити реформу правоохоронної системи або питання безпеки країни, я готовий був би викласти свою точку зору".

Зараз ви читаєте новину «З лідерів опозиції з Януковичем зустрічався тільки Яценюк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути