четвер, 28 вересня 2017 16:10

З корупцією в Україні ніхто не бореться - усі тільки переводять стрілки один на одного - Рабінович

З корупцією в Україні ніхто не бореться - усі тільки переводять стрілки один на одного - Рабінович
Лідер партії "За життя" вадим Рабінович заявив, що без схвалення НБУ українські банки не могли "списувати мільярди"

Ніякої боротьби з корупцією в Україні не проводиться, влада на всі ключові позиції поставила "своїх людей", яких не можна садити. Таку думку в прямому ефірі програми "Вечірній прайм" на телеканалі "112 Україна" висловив народний депутат України, лідер політичної партії "За життя" Вадим Рабінович.

"У нас же за корупцію не саджають. Давайте об'єктивно, кого посадили? Насіров (відсторонений глава Державної фіскальної служби Роман Насіров. - Ред.) - найзнаменитіша історія - порядок, все добре. Насіров зараз чудово себе почуває. Давайте візьмемо Онищенка (народний депутат Олександр Онищенко. - Ред.) - показав недавно фотографію, акулу ловить. Чому ж його ніхто не ловить, якщо він мільярд вкрав за доведеними фактами? Якщо у вас є матеріали - чому ж ви нічого не робите? Він собі ловить рибу, ще й на пост президента збирається балотуватися. Вони що, з людей ідіотів роблять? За арешт Клюєва (народний депутат Андрій Клюєв. - Ред.) всі радісно голосували. А де Клюєв? Нема, в Москві. Я можу перерахувати нескінченну кількість людей. Крім стрілочників, ніякої боротьби з тотальною корупцією у нас немає. А як же у нас можна боротися з корупцією? Скрізь свої - як їх посадиш?" - висловив обурення політик.

Також лідер партії "За життя" заявив, що без схвалення НБУ українські банки не могли "списувати мільярди". Однак, незважаючи на наявність доказів причетності керівництва Нацбанку, зокрема заступниці глави НБУ Катерини Рожкової, до корупції, до сих пір нікого не посадили.

"Керівництво Нацбанку нахабно дурить людей. У кожному банку, який лопнув, вводили тимчасову адміністрацію, без підпису якої - фактично це означає, без Рожкової і Гонтаревої (глава НБУ Валерія Гонтарєва. - Ред.) - жодна застава не могла бути виведена. А вони за два тижні в усіх банках, які лопнули, найбільші об'єкти списували - мільярди йшли. В одному банку мільярд кешем зняли - це взагалі безумство. І всі мовчать - мовляв, все в порядку, все добре. Без них (Гонтарева, Рожкова) цього не могло статися! Ми передали в НАБУ плівки, на яких ясно чутно, як Рожковій кажуть: ми тобі рахуночок скинули, кинь нам лимончик. Є абсолютний фактаж, але немає ніякої реакції влади", - заявив парламентарій.

Рабінович також нагадав, що Валерія Гонтарева після приватизації Приватбанку назвала це найвдалішою покупкою держави, проте незабаром там була виявлена ​​"діра" в 140 млрд гривень, яку "закрили" коштами з державного бюджету. На думку Рабіновича, ці шкідницькі дії призвели до знищення банківської системи України.

"Гонтарева після приватизації Приватбанку сказала, що це найвдаліша покупка держави - зараз ми його приведемо до ладу і продамо за величезні гроші, ще й заробимо для країни. Потім нам тихесенько оголосили, що там є дірка в 140 млрд (140 млрд - це, на хвилинку, весь Пенсійний фонд!). Проте всі сіли, дофінансували за рахунок наших з вами коштів - кожен з нас дістав з кишені 15-20 тис. грн і поклав просто так у цей "список бажань". Потім заява Рожкової - Приватбанк продавати не можна, його можна тільки подарувати з доплатою. Ви розумієте рівень цинізму? Тепер вони ще з держави візьмуть гроші за те, що самі і забрали. Так віддайте краще ці 140 млрд назад в казну. Це просто шкідницькі дії з точки зору знищення банківської системи", - підкреслив лідер партії "За життя".

Політик обурився тим, що за "ігри" держави з певними банками повинні розплачуватися прості українці.

"Я проаналізував знищені банки - вони всі українські. Хтось каже, що це олігархівські банки. Нехай олігархи собі мають банки, але не забирають з нас 140 млрд. Чому вони з простих українців беруть гроші за їхні взаєморозрахунки з олігарховськими банками? Чому українці повинні вийняти 140 млрд за ігри влади? Такого не могло статися в жодній країні світу. Ігри держави з конкретним банкіром повинні закінчуватися тим, що вони удвох будуть у всьому розбиратися, а не тягнути гроші з бюджету", - резюмував Вадим Рабінович.

Зараз ви читаєте новину «З корупцією в Україні ніхто не бореться - усі тільки переводять стрілки один на одного - Рабінович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути