четвер, 22 грудня 2011 18:05

З екс-депутатів зняли деякі пільги

З екс-депутатів зняли деякі пільги

Перед голосуванням за проект бюджету на 2012 рік спікер Володимир Литвин запропонував внести до закону про бюджет доповнення про обмеження пільг для нарордних депутатів: "Зупинити дію статті 20 - виплати матеріальної допомоги колишнім народним депутатам, виплати на оздоровлення, допомоги у 12 посадових окладів при виході на пенсію".

Окрім цього, він запропонував обмежити для колишніх нардепів право на безкоштовний проїзд у транспорті, отримання санаторних путівок, обмежити зарплату помічникам нардепів, яких достроково звільнили від обов'язків.

У свою чергу, Арсеній Яценюк заявив, що Литвин порушив регламент, коли вніс пропозицію про обмеження пільг екс-нардепів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У депутатів треба відібрати пільги"

"Ми просили скасувати пільги для Адміністрації президента, а ви не дали нам слова. Що ж ви так поспішали і перетворили Верховну Раду на цирк. Що це за прийняття законів на мільярдні кошти, якими ви розпоряджаєтесь як своїми", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардепи почнуть платити за проїзд у метро

У відповідь на це, лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив: "Не можу не відповісти на цей цинізм. Оратор, який тут зі штанів вискакував, забув як сам був спікером і ламав нашу фракцію, щоб ми проголосували за бюджет, який депутати не бачили. А сьогодні просто прикривається, бо не проголосував за скасування пільг".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кужель закликала чиновників урізати собі всі додаткові виплати

У свою чергу, спікер Литвин сказав, що "треба було починати із Верховної Ради".

Зараз ви читаєте новину «З екс-депутатів зняли деякі пільги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути