субота, 15 вересня 2012 09:40

YouTube відмовився закрити доступ до фільму "Невинність мусульман"

YouTube відмовився закрити доступ до фільму "Невинність мусульман"
Фото: republic.com.ua

Відеохостинг YouTube не буде прибирати з відкритого доступу фільм "Невинність мусульман", що ображає, на думку ісламістів, пророка Мухаммеда.

Скандальний фільм, заявили представники компанії Google, не порушує правил, встановлених відеохостингом для розміщення контенту. Ще раз перевірити "Невинність мусульман" на відповідність внутрішнім правилам YouTube в п'ятницю, 14 вересня, попросила адміністрація президента США. Компанія пояснила, що закриває доступ до відео в окремих країнах в тому випадку, якщо цього вимагає місцеве законодавство, але не збирається видаляти "Невинність мусульман" через політичний тиск.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Лівії впіймали ймовірних вбивць американського посла

Доступ до "Невинності мусульман" раніше був закритий для користувачів з Індії, Індонезії, Лівії та Єгипту. У перших двох країнах, заявили в Google, відео було визнано таким, що порушує місцеві закони. Рішення про закриття доступу до фільму в Єгипті та Лівії, йдеться в заяві компанії, було прийнято "виходячи зі складної обстановки в цих країнах". Всі вищеперелічені обмеження, підкреслили в Google, "повністю відповідають принципам YouTube, закладеним в 2007 році".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Єгипті поліція відкрила вогонь по демонстрантах: поранено більше 200 людей

"Невинність мусульман", яка ніколи не виходила в широкий прокат, стала причиною масових акцій протесту в ряді країн світу, де демонстранти нападали на дипмісії США. У Лівії учасники акцій протесту вбили чотирьох американських дипломатів, включаючи посла США в цій країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протестанти спалили американську школу в Тунісі

Зняв скандальний фільм 55-річний Накула Бесслі Накула (Nakoula Basseley Nakoula) - єгиптянин-копт, який проживає в Південній Каліфорнії. У 2010 році, як оголосила влада США, ця людина була засуджена за банківське шахрайство. З в'язниці Накула Бесслі Накула вийшов у червні 2012 року. В даний час, правоохоронні органи США перевіряють, чи не порушив він умови дострокового звільнення.

Зараз ви читаєте новину «YouTube відмовився закрити доступ до фільму "Невинність мусульман"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути