понеділок, 30 травня 2011 17:10

Януковичу порадили розпочати боротьбу проти корупції з Межигір'я

Януковичу порадили розпочати боротьбу проти корупції з Межигір'я

Народний депутат Григорій Омельченко натякнув, що президент України Віктор  Янукович у рамках оголошеної боротьби проти корупції мусить повернути Межигір'я.

Як повідомив кореспондент Gazeta.ua, про це він сказав, виступаючи під час представлення звіту про стан корупції в Україні на засіданні Комітету ВР з питань боротьби з організованою злочинністю.

"Чим більше політичне керівництво держави робить заяви про боротьбу проти корупції, тим більше вона зростає - як на дріжджах. Може, президентам стільки не говорити та приймати такої кількості указів, які лежать мертвим вантажем, а почати з реальних кроків?" - відзначив Омельченко.

Парламентарій порадив владі показати приклад, як треба боротись з корупцією.

"Почни з себе, що стосується участі у приватизації стратегічних об'єктів, комунальної власності, реальних доходів родичів. А там, де були зроблені неправові кроки, добровільно поверни це у власність", - додав політик.

Нардеп прогнозує, що згодом рівень корупції зростатиме, а державних інститутів, які з нею борються, становитиметься дедалі більше.

"Я 20 років стежу за ситуацією з корупцією і часто думаю, що потрібно зробити, щоб держава була чиста. Яким би не було законодавство чи санкції, ми нічого не зробимо. Чи могла у нас бути така кількість корупціонерів, якби суспільство не реагувало на це так поблажливо і не давало хабарі? Уявімо, що буде, якщо жоден українець не даватиме жодному чиновнику грошей чи іншої матеріальної допомоги. Питання стоїть у моральній площині", - упевнений Омельченко.

Як відомо, сьогодні Організація економічного співробітництва і розвитку у Комітеті ВР з питань боротьби із організованою злочинністю та корупцією представила свій звіт про корупційну складову в українській політиці. Згідно висновків європейських експертів, рівень корупції зростає, а законодавство в Україні, направлене на боротьбу із нею, суттєво не змінюється.

Зараз ви читаєте новину «Януковичу порадили розпочати боротьбу проти корупції з Межигір'я». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути