понеділок, 17 жовтня 2011 14:52

Янукович розповів, як боротиметься із бідністю

Янукович розповів, як боротиметься із бідністю

Кожна четверта сім'я, в яку входять діти і всі працюючі дорослі, відноситься до категорії бідних.

Про це сказав президент України Віктор Янукович у своєму зверненні з нагоди Міжнародного дня боротьби з бідністю, повідомляє прес-служба голови держави.

"За останні 20 років значна частина українських сімей на власному досвіді відчула різні прояви бідності. Скорочення масштабів цього явища є пріоритетним напрямком нашої державної політики. Адже бідність як постійне джерело соціальної напруги значно стримує розвиток України на шляху досягнення європейських стандартів життя", - зазначив Янукович.

Президент запевнив, що показник бідності за 2010 рік скоротився на 2,3%, досягнувши найнижчого рівня з 2001 року. "Проте залишилася високою бідність серед багатодітних сімей та жителів сільської місцевості, не втратила гостроту ця проблема для працюючого населення", - уточнив він.

"Стабілізація розвитку української економіки, зменшення адміністративного навантаження на бізнес, встановлення чітких податкових правил буде стимулювати відкриття нових робочих місць, дозволить підвищити доходи працівників і як наслідок збільшити витрати державного бюджету на соціальні виплати малозабезпеченим. У той же час наша соціальна політика повинна бути спрямована на зростання середнього класу. У цьому запорука нашого успіху", - додав президент.

У той же час, сьогодні Федерація профспілок України зібрала в центрі Києва численний мітинг, присвячений Всесвітньому дню боротьби з бідністю. Зокрема, активісти вимагали від Януковича забезпечити виконання указу президента щодо подолання бідності і виконати передвиборні зобов'язання щодо впровадження в Україні європейських стандартів життя.

Зараз ви читаєте новину «Янукович розповів, як боротиметься із бідністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути