пʼятниця, 18 листопада 2011 18:24

Янукович призначив спостерігачів за катуванням

Янукович призначив спостерігачів за катуванням

Президент Віктор Янукович затвердив персональний склад Комісії з питань попередження катувань.

Як повідомила прес-служба з посиланням на радника президента - керівника Головного управління з питань судоустрою Адміністрації президента Андрія Портнова, відповідний указ глава держави підписав сьогодні.

Згідно з положенням про Комісію з питань попередження катувань, це новоутворення є постійно діючим консультативно-дорадчим органом при президентові, що утворений з метою сприяння виконанню Україною зобов'язань за Факультативним протоколом до Конвенції проти катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За 10 років тортур у відділках міліції не зменшилось: Amnesty International

Основними завданнями Комісії є виявлення фактів катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність, видів поводження та покарання. Йдеться також про внесення в установленому порядку президентові пропозицій щодо припинення таких фактів та запобігання їх повторенню.

За словами Портнова, ще одним завданням Комісії є участь у підготовці пропозицій щодо вдосконалення законодавства у відповідній сфері та їх внесення главі держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За смерть студента Індила Пшонка оголосив догану прокурору Києва

Для виконання покладених на неї завдань Комісія також має право відвідувати місця тримання затриманих, попереднього ув'язнення, установи виконання покарань, психіатричні заклади, спеціальні навчально-виховні установи, опитувати осіб, які там перебувають, та отримувати інформацію про умови їх тримання.

Зараз ви читаєте новину «Янукович призначив спостерігачів за катуванням». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути