понеділок, 22 жовтня 2012 10:47

Янукович поїхав до Путіна, щоб "звірити годинники" напередодні виборів - експерт

Янукович поїхав до Путіна, щоб "звірити годинники" напередодні виборів - експерт
Олексій Гарань: Януковичу потрібно показати електорату "картинку" дружніх стосунків з РФ. Фото: obozrevatel.com

Президенту Віктору Януковичу потрібно показати своєму електорату "картинку" дружніх стосунків з РФ, а Володимир Путін намагатиметься витягнути з цього якомога більше на свою користь.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Олексій Гарань, говорячи про візит Януковича до Москви.

"Хочеться сподіватися, що жодних несподіваних радикальних домовленостей не буде. Як показує практика українсько-російських стосунків, при тому за різних президентів, коли виникають несподівані домовленості, то, зазвичай, це є програш для Україні. Так можна згадати, як за президента Ющенка було запущено РосУкрЕнерго в Україні, ми можемо згадати Харківські домовленості за президента Януковича. Тобто, коли ці рішення приймаються швидко і непрозоро, дуже часто вони несуть велику загрозу для України", - наголосив він.

На думку Гараня, Януковичу необхідний цей візит до Москви перед виборами, аби засвідчити свої "дружні стосунки з РФ перед своїм електоратом.

"Януковичу ця поїздка, думаю потрібна, насамперед для того, щоби "звірити годинник" напередодні виборів. Очевидно, що Захід буде критикувати сам виборчий процес в Україні. При всіх суперечностях між Путіним і Януковичем, очевидно, що російська модель "управління суспільством" для нього є психологічно ближчою. І тут він може розраховувати на певну підтримку", - підкреслив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович може спробувати передати владу спадкоємцеві, як Путін Медведєву - експерт

Він додав, що зараз навіть російські телеканали у сюжетах про ситуацію в Ураїні засвідчують лояльність до Партії регіонів.

"Януковичу потрібна була б така позитивна картинка зустрічі з Путіним. Йому необхідно показати електорату, що стосунки розвиваються, що все добре. Водночас, для Януковчиа є небезпека від того, що пропонує Росія — втягування в Митний союз, - переконаний політолог. - Тому, я б сказав, що для Януковича потрібні символічні картинки без якихось радикальних змін. А Путін буде прагнути цим скористатися, щоби вибивати з Януковича щось більш вагоме. І тут є певна інтрига".

Водночас, на думку Гараня, щодо газу сторонам домовитися навряд чи вдасться. "Очевидно, що Янукович готовий піти тут на поступки Росії в сенсі створення консорціуму. Але тут "диявол в деталях" і, очевидно, кожна сторона буде намагатися витиснути якомога більше на свою користь і тут є небезпеки".

Зараз ви читаєте новину «Янукович поїхав до Путіна, щоб "звірити годинники" напередодні виборів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути