субота, 01 жовтня 2011 11:10

Янукович побажав пенсіонерам і ветеранам "довгих і щасливих років" життя

Янукович побажав пенсіонерам і ветеранам "довгих і щасливих років" життя

В Україні сьогодні, 1 жовтня, набуває чинності закон "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи", підписаний Президентом України Віктором Януковичем 9 вересня 2011.

Ця подія співпала з Міжнародним днем людей похилого віку та Днем ветерана, на честь яких на сайті голови держави була опублікована промова Януковича.

"Щороку 1 жовтня ми вшановуємо людей старшого покоління, які присвятили своє життя становленню рідної країни і нині беруть активну участь у її розбудові, залишаючись для усіх нас моральною опорою. Захист і підтримка громадян літнього віку є пріоритетним напрямом та головним обов'язком держави й суспільства. Для досягнення цієї мети нами обрано курс на проведення системних реформ, що сприятимуть підвищенню соціальних стандартів та поліпшенню добробуту наших співвітчизників", - йдеться у тексті статті.

Нагадаємо, що даний закон передбачає, зокрема, поетапне підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років. Крім того, документ передбачає збільшення термінів виходу на пенсію для чоловіків-держслужбовців з 60 до 62 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Партії регіонів пообіцяли радувати Україну Януковичем 10 років

"Доземний уклін вам, дорогі наші батьки й матері, за величний бойовий і трудовий подвиг, мудрість і добро, які ви без остатку віддаєте прийдешнім поколінням. Щиро зичу усім вам міцного здоров'я, родинного благополуччя та довгих і щасливих років життя", - побажав пенсіонерам президент.

Законом, зокрема, встановлено, що максимальний розмір пенсії (крім пенсійних виплат, що здійснюються з Накопичувального пенсійного фонду) або щомісячного довічного грошового утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії та інших доплат до пенсії) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, встановлених для осіб, які втратили працездатність.

Прийняття пенсійної реформи є однією з вимог МВФ для продовження реалізації програми stand by на суму близько 16 млрд дол, яка була схвалена 29 липня 2010.

Зараз ви читаєте новину «Янукович побажав пенсіонерам і ветеранам "довгих і щасливих років" життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути